Bezglutenowa dziewczyna i szef kuchni: pierniki bezglutenowe

Bezglutenowa dziewczyna i szef kuchni: pierniki bezglutenowe
Ten przepis służy 140. Na 6 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 27 kalorii, 0g białka, oraz 1g tłuszczu. 43 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Boże Narodzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, maślankę, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik z 7%, to danie jest improvable. Podobne przepisy to Bezglutenowy makaron Szefa Kuchni Amy z sosem serowym Bezmlecznym, Pierniki (Wegańskie, Bezglutenowe, Bez Orzechów, Bez Soi*), oraz SOS Tysiąca Wysp (bezglutenowy, bez kukurydzy, bez mleka, bez soi, bez orzechów, bez gumy i bez cukru rafinowanego).

Instrukcje

1
(Cieszymy się, że ten przepis jest prezentowany na Oprah.com zestaw świątecznych przepisów na 200
2
Aby uzyskać więcej naszych polecanych postów, odwiedź Oprah.com dzisiaj.) Pierniki bezglutenowe, zaadaptowane z listopadowego numeru Gourmet 2009
3
Deszcz uderza w okna w drzwiach za mną tak mocno, że brzmi, jakby strzelały do mnie małe pistolety pełne kamyków. Przez kilka dni wiatr wiał i wiał, zabierając ze sobą wszystkie Śliczne Żółte liście. Kilka tygodni temu grzejnik był zakurzony w kącie pokoju. Teraz jest prawie co wieczór.Czas na pierniki.Przez cały tydzień gotowaliśmy z listopadowego numeru Gourmet, zamiast książki kucharskiej. Dzisiaj chciałam opowiedzieć wam o tym doświadczeniu i dlaczego tak bardzo kocham ten magazyn. Ale pod koniec wieczoru wciąż jestem pozbawiona słów. Rano wyjeżdżamy na małą wycieczkę i nie chcę się spieszyć. Więc dzisiaj po prostu podzielę się tym.Jednym z przepisów na desery w listopadowym numerze był drobiazg z piernika dyniowego. Nie wiem jak ty, ale dla mnie drobiazgi są jak lato. To i mają tyle kubków kremu (lub w tym przypadku musu z dyni), że jedzenie drobiazgu trzymałoby mnie przykutym do kanapy, w pełnej formie drzemki. Więc mijałem go przy pierwszej decyzji, co gotować w tym tygodniu. Potem zaczął padać deszcz.Piernik, z gęsto ułożonymi przyprawami i ciemną melasą, wydawał się właśnie tym. Ponieważ Wiem, że przepisy dla smakoszy pracy, czułem się komfortowo konwersji go do wersji bezglutenowej. Przesiałem i wąchałem przyprawy, czekałem, aż masło zmięknie na blacie, wykopałem melasę i zacząłem mieszać. Godzinę później trzymaliśmy w rękach pierniki.Przysięgam, Danny zjadł wczoraj połowę patelni przed snem. To znaczy, ja też pomogłam, ale on naprawdę to uwielbiał. "To jest dobre, kochanie."Po prostu się uśmiechnąłem. Uwielbiam uszczęśliwiać go wypiekami.Dziś rano, przy słabym świetle, próbowałem zrobić zdjęcie piernika. Dmuchany wysoki, lekki, ale nadal gąbczasty-miękki jak krakersy namoczone w mleku, ten piernik jest najlepszy, jaki kiedykolwiek zrobiłem. Ale na spodku, na blacie, wyglądał jak kwadrat ciemny na białym. Ciemne niebo na zewnątrz nie pomogło. Gotowy się poddać, przyniosłem go do naszej sypialni, na stole, na którym czasami lubię strzelać. Zanim udało mi się rozgryźć otwór, mała fasola chwyciła kawałek i zaczęła jeść. Goniłem ją po pokoju, śmiejąc się. Potem zatrzymał się, aby spojrzeć w dół i wziął ten strzał.Wystarczająco dobre dla małej fasoli? Uważamy, że to będzie wystarczająco dobre dla Ciebie.1/2 szklanki mąki quinoa 3/4 szklanki mąki teff1/4 szklanki mąki owsianej (proszę upewnić się, że jest to wykonane z certyfikowanego owsa bezglutenowego)3/4 szklanki słodkiej mąki ryżowej1/2 szklanki mąki z tapioki2 łyżeczki guma ksantanowa3/4 łyżeczki guma guar1 łyżeczka soda1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki zmielonego piernika 1 łyżeczka zmielonej cynamony1 łyżeczka zmielonych cloves1 łyżeczka zmielonego czarnego pieprzu1 kij (8 łyżek) niesolone masło, w pokoju temperatura1/2 szklanki pakowane ciemnobrązowy cukier1/2 szklanki cukru granulowanego2 Duże jajka1/2 szklanki melasy3/4 szklanki maślanki (wstrząsnąć)1/2 szklanki gorącej wody
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Mąka OwsianaMąka Owsiana
Do WiązaniaDo Wiązania
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
(oryginalny Smak)(oryginalny Smak)
TapiokaTapioka
Guma KsantanowaGuma Ksantanowa
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Filiżanki Wielkości Przekąski, BrzoskwinieFiliżanki Wielkości Przekąski, Brzoskwinie
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
StrzałStrzał
TeffTeff
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Przygotowanie do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Masło 13 na 9-calową patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Połóż folię aluminiową, z pewnymi nakładkami po obu stronach patelni. Posmaruj folią.Połączenie suchych składników. Przesiać mąkę quinoa, mąka teff, mąka owsiana, słodka mąka ryżowa i mąka z tapioki do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Komosy RyżowejMąka Z Komosy Ryżowej
Mąka TeffMąka Teff
Mąka OwsianaMąka Owsiana
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Dodaj ksantan i guar gumy, soda oczyszczona i proszek, i przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Guma KsantanowaGuma Ksantanowa
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
8
Trzepać razem. Odstawić.Kremowanie masła i cukrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
9
Umieścić masło i cukry w misce miksera Stoiska i uruchomić na średniej prędkości, aż będą puszyste razem, o 5 protokół. Plop w jaja, jeden po drugim, i uruchomić mikser, aż jaja są włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
10
Dodać melasę i maślankę. W tym momencie ciasto będzie wyglądać nakrapiane, a może nawet zsiadłe. Nie martw się. Tak powinno być.Kończę ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
11
Dodaj mieszaninę mąki do mokrych składników o 1/2 szklanki na raz, zwalniając, aby upewnić się, że jest włączona przed dodaniem więcej. Po zakończeniu mąki, dodać bardzo gorącą wodę i mieszać przez 1 minutę. Teraz wszystko powinno wyglądać pięknie.Pieczenie piernika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
12
Rozprowadź ciasto na patelni, a nawet na górze za pomocą gumowej szpatułki. (Nie martw się, jeśli masz dziwne szczeliny i miejsca, które przyklejają się jak włosy Lucerny. To część uroku.) Wsunąć do piekarnika i piec, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 40 minut. Pierniki ostudzić do ogrzania na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Wyjmij piernik z folii, a następnie wsuń go na deskę do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
14
Pokroić w plastry o pożądanej wielkości.Karmi około 1
15
(no, może mniej, w zależności od tego, jak wdzięczni są wszyscy za pierniki)

Składniki

11 funt cukinii,pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie11 funt cukinii,O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym13Przygotowanie do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 350°. Masło o 9-calowej patelni. Połóż folię aluminiową, z pewnymi nakładkami po obu stronach patelni. Masło foliaPrzygotowanie do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 350°. Masło o 9-calowej patelni. Połóż folię aluminiową, z pewnymi nakładkami po obu stronach patelni. Masło folia1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimaślanka (shake it up)maślanka (shake it up)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem2largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania11 funt cukinii,cynamon mielonycynamon mielony11 funt cukinii,goździki mielonegoździki mielone2(może być lub przeglądać)imbir mielonyimbir mielony11 funt cukinii,Do podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryżDo podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryż1(może być lub przeglądać)guma guarguma guar1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki3/4 łyżeczki melasy3/4 łyżeczki melasy596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka owsiana (upewnij się, że jest wykonana z certyfikowanego owsa bezglutenowego)mąka owsiana (upewnij się, że jest wykonana z certyfikowanego owsa bezglutenowego)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka z komosy ryżowejmąka z komosy ryżowej1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka ryżowa słodkamąka ryżowa słodka1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka z tapiokimąka z tapioki1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka teffmąka teff8(zima)kij niesolonego masła, w temperaturze pokojowejkij niesolonego masła, w temperaturze pokojowej1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigorąca wodagorąca woda2(może być lub przeglądać)guma ksantanowaguma ksantanowa140Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyWystarczająco dobre dla małej fasoli? Uważamy, że to będzie wystarczająco dobre dla ciebie teżWystarczająco dobre dla małej fasoli? Uważamy, że to będzie wystarczająco dobre dla ciebie też10Karmi się (no, może mniej, w zależności od tego, jak wdzięczni są wszyscy za pierniki)Karmi się (no, może mniej, w zależności od tego, jak wdzięczni są wszyscy za pierniki)2009Pierniki bezglutenowe, adaptacja z listopadowego numeru GourmetPierniki bezglutenowe, adaptacja z listopadowego numeru Gourmet140Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPrzysięgam, Danny zjadł wczoraj połowę patelni przed snem. To znaczy, ja też pomogłam, ale on naprawdę to uwielbiał. Przysięgam, Danny zjadł wczoraj połowę patelni przed snem. To znaczy, ja też pomogłam, ale on naprawdę to uwielbiał. "To jest dobre, kochanie."Po prostu się uśmiechnąłem. Uwielbiam uszczęśliwiać go wypiekami140Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyCzas na piernikiCzas na pierniki
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje140
Ocena Zdrowia0
Magazyn