Bezglutenowa cebula kwitnąca Chex® z boczkiem Chipotle Dip
Bezglutenowa cebula kwitnąca Chex® z boczkiem Chipotle dip wymaga ok. 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 272 kalorie, 5G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 71 centów za porcję. Sprawdza się jako bardzo przystępna cenowo przystawka dla Super Bowl. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś liście tymianku, cebulę, mieszankę do pieczenia na bazie ryżu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Bezglutenowa cebula kwitnąca Chex® z boczkiem Chipotle Dip, Chex ® kwitnąca cebula z boczkiem Chipotle Dip, oraz Cebula Kwitnąca Boczek Chex Mix® dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać składniki Dip w małej misce. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do służyć.
Zmiażdżyć zboża. W dużej misce wymieszać pokruszone zboża, mieszankę do pieczenia, sól i przyprawy. W innej dużej misce ubij mleko i jajka trzepaczką.
Cut 1/2 cala off spiczasty koniec cebuli; obrać cebulę, pozostawiając dolnej łodygi.
Wytnij rdzeń o średnicy 1 cala ze środka cebuli. Używając bardzo ostrego, dużego noża, przeciąć środek cebuli do około trzech czwartych drogi w dół. Obrócić cebulę o 90 stopni i ponownie pokroić w X w poprzek pierwszego cięcia. Przekrój sekcje na pół, bardzo ostrożnie, aż cebula zostanie przecięta 16 razy. Nie przycinaj na dno cebuli.
Rozłóż "płatki" cebuli. Cebulę posmarować mieszanką zbóż, oddzielając płatki i posypując między nimi suchą powłoką. Cebulę zanurz w mieszance jajecznej, a następnie ponownie w mieszance zbożowej. To podwójne zanurzanie zapewnia dobrze pokrytą cebulę; część powłoki zmywa się podczas smażenia cebuli.
Powtórz Krok 3 z pozostałą cebulą, mieszaniną zbóż i mieszaniną jaj.
W frytkownicy lub ciężkim rondlu umieść wystarczającą ilość oleju, aby przykryć cebulę.
Rozgrzać olej do 177°. za pomocą łyżki szczelinowej powoli umieść 1 powlekaną cebulę na raz w gorącym oleju. Wyreguluj ciepło, aby utrzymać olej w temperaturze350. smaż 3 minuty; obróć cebulę łyżką szczelinową. Smażyć 3 do 4 minut dłużej lub aż cebula będzie złoty kolor.
Wyjąć łyżką szczelinową; osuszyć na ręcznikach papierowych.
Podawać na gorąco z dipem.