Bez Smażenia Bakłażan Parmezan
Bez smażenia bakłażan parmezan może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 487 kalorii. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz wodę, bakłażany, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać suchą bułkę tartą, można śledzić to danie główne z Bezglutenowe Bezmleczne Tarty Kokosowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!), Bakłażan Parmezan, oraz Bakłażan Parmezan.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Umieścić bułkę tartą w średniej misce.
Plastry bakłażana zanurzyć w mieszaninie jaj, a następnie bułkę tartą. Ułóż plastry bakłażana w jednej warstwie na lekko naoliwionych blachach do pieczenia.
Piec, aż bakłażan będzie złoty, o 25 protokół.
Równomiernie rozprowadzić 1 szklankę sosu w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali.
Warstwa ½ pieczonych plastrów bakłażana, następnie 1 szklanka sosu i 1/4 szklanki parmezanu; powtórz warstwy. Przykryć folią aluminiową i piec 45 minut.
Zdjąć folię i posypać serem mozzarella.
Piec odkryte, aż ser topi się, o 10 protokół.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować, jest Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki). MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)]()
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator