Best Ziti Ever

Best Ziti Ever
Najlepszy Ziti kiedykolwiek może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 669 kalorii, 36g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka bazylii, soli i pieprzu, ser mozzarella i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest solidne. Spróbuj Ziti z dynią: Ziti alla Zucca, Pieczone Ziti, oraz Ziti z kiełbasą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
2
Dodać makaron i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
3
Umieść kiełbasę na dużej, głębokiej patelni. Gotować na średnim ogniu, aż równomiernie zbrązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Odcedzić, pokruszyć i odstawić. W dużym rondlu, marinara ciepła z 1 łyżeczka bazylii aż bulgotanie. W średniej misce wymieszać ricottę, 1 łyżeczkę włoskiej przyprawy, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa WłoskaPrzyprawa Włoska
Sól I PieprzSól I Pieprz
Ser RicottaSer Ricotta
BazyliaBazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Rozłóż dno naczynia do pieczenia 9x13 cali z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Warstwa 1/2 ziti, 1/2, kiełbasa, 1/2 ricotta, i 1/2 mozzarella. Połówkę sosu łyżka na wierzchu. Powtórz warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
Ser RicottaSer Ricotta
KiełbasaKiełbasa
SOSSOS
ZitiZiti
7
Posypać wierzch pozostałą 1/2 łyżeczki bazylii i włoskiej przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa WłoskaPrzyprawa Włoska
BazyliaBazylia
8
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 40 do 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Piccini Chianti Classico. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
Piccini Chianti Classico
Piccini Chianti Classico
Skomplikowany i uporczywy nos wypełniony nutami wiśni i dzikich jagód. Podniebienie jest dobrze skonstruowane, eleganckie, okrągłe i gładkie z owocowymi nutami i miękkimi taninami i długim wykończeniem. Idealne połączenie do grillowanego czerwonego mięsa i makaronu al ragu. Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Merlot
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia16
Magazyn