Bertolli Bakłażan Pieczony Parmigiana
Bertolli pieczone bakłażan Parmigiana może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.14 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 392 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka sosu pomidorowego i bazyliowego, jajka, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest solidne. Podobne przepisy to Bertolli Bakłażan Pieczony Parmigiana, Bakłażan Pieczony Parmigiana, oraz Bakłażan Parmigiana bez Parmigiana!.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Połączyć bułkę tartą z 1/4 szklanki parmezanu w średniej misce. Bakłażan zanurzyć w mieszaninie jaj, a następnie mieszaninę okruchów chleba, dobrze powlekając. Ułóż bakłażana w jednej warstwie na lekko nasmarowanych blachach do pieczenia.
Piec 30 minut lub do złotego.
Równomiernie rozprowadzić 1 szklankę sosu w naczyniu do pieczenia 9x13 cali.
Warstwa 1/3 pieczonego bakłażana, następnie 1-1 / 2 szklanki sosu, 1/3 sera mozzarella i 1/3 pozostałego parmezanu; powtórzyć. Top z pozostałym bakłażanem i sosem.
Przykryć folią aluminiową i piec 45 minut.
Zdjąć folię i przykryć pozostałym serem.
Piec odkryte dodatkowe 10 minut lub do rozpuszczenia sera.