Berry-Lime-Angel Food Mini Drobiazgi
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 196 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka angel food cake, Skórka z limonki, jagody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Cytrynowo-Jagodowe Mini Drobiazgi, Lime Angel Food Cake Z Pistacjami I Glazurą Limonkową, oraz Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami.
Instrukcje
Skórkę limonki złożyć na ubitą polewę; odstawić.
Umieść sok z limonki i 1 szklankę każdej jeżyny i jagód w szklanym naczyniu o średnicy 8 cali. Mieszanka jagodowa zacieru za pomocą tylnej łyżki.
Połówkę kostek ciasta układamy równomiernie w każdej z 4 szklanek deserowych. Wierzch równomiernie połową mieszanki jagodowej i połową zastrzeżonej mieszaniny topping. Powtórz warstwy z pozostałą połową kostek ciasta, mieszaniną jagodową i mieszaniną polewającą. Na wierzchu każdą drobnostkę z 1 łyżką każdej pozostałej jeżyny i jagód.
Końcówka kuchenna Shortcut
Zacieranie jagód uwalnia ich sok, który dodaje smaku i wilgoci do ciasta. Aby łatwo rozgnieść jagody, umieść je w 8-calowym szklanym naczyniu lub innym pojemniku z szerokim, płaskim dnem i użyj tylnej części łyżki.