Berry Crème Brûlée
Berry Crème Brûlée to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 5 porcjami. Jedna porcja zawiera 556 kalorii, 5G białka, oraz 40 g tłuszczu. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako dość tania przystawka. Przynosi wam to moje przepisy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka jeżyn, ozdoby: maliny, żółtka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co jest raczej złe. Spróbuj Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, oraz Crème de Marrons Chestnut Crème Brûlée dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki, mieszając trzepaczką, aż cukier się rozpuści i mieszanina będzie gładka.
Umieść 8 do 10 świeżych jeżyn lub malin w każdym z 5 (5-x 1-cal) okrągłych pojedynczych naczyń do pieczenia; wymieszaj równomiernie jagody.
Umieść naczynia na dużej patelni do pieczenia lub 15 - x 10-x 1-calowej patelni jellyroll. Przygotuj 1/2-calową łaźnię wodną (patrz podstawy Brle poniżej).
Piec w temperaturze 275 przez 45 minut lub aż prawie zestaw. Schłodzić kremy w wodzie na patelni na stojaku z drutu.
Zdjąć z patelni; przykryć i przechowywać w lodówce 8 godzin lub na noc.
Posypać około 1 1/2 łyżki brązowego cukru równomiernie na każdym kremie; umieścić kremy w jellyroll patelni.
Broil 5 cali od ciepła (z drzwi piekarnika elektrycznego częściowo otwarte) aż brązowy cukier topi.
Odstawić na 5 minut, aby cukier utwardził się.
Dekoruj w razie potrzeby.
Uwaga: Czas pieczenia to 5-x 1-calowe okrągłe naczynia do pieczenia. Ogólnie rzecz biorąc, aby użyć 4-, 6-lub 8-uncjowych kubków z kremem, piec przez dodatkowe 15 do 20 minut. Po zakończeniu crme brle środek nadal będzie lekko płynny, a nóż nie wyjdzie czysty. Wydajność będzie się różnić w zależności od wielkości potraw: w przypadku filiżanek o pojemności 4 uncji otrzymasz 10 porcji, w przypadku filiżanek o pojemności 6 uncji otrzymasz 7 porcji, a w przypadku filiżanek o pojemności 8 uncji otrzymasz 4 porcje.
Nie panikuj, gdy zobaczysz termin łaźnia wodna. Kąpiel wodna to po prostu patelnia do pieczenia lub patelnia z żelkotem wypełniona wodą. Woda tworzy poduszkę z ciepła piekarnika, pozwalając kremom piec powoli bez zwilżania.
Nie poparz się. Przed wyjęciem kąpieli wodnej z piekarnika należy usunąć część wody za pomocą żarówki fastrygującej lub kadzi z długim uchwytem.
Kiedy smażyć brązowy cukier, dostać crme brles jak najbliżej elementu grzejnego, jak to możliwe. Aby to zrobić, umieść odwróconą patelnię do pieczenia na górnej półce piekarnika; następnie umieść crme brles na blasze do pieczenia na patelni.
Alternatywą dla brojlerów jest palnik spawalniczy. Twoi goście będą myśleć, że oszalałeś, ale Pochodnia daje ostateczną szklistą skorupę. Palenie jest metodą wyboru profesjonalnego szefa kuchni.
Kładziemy krem na patelni wypełnionej lodem, a następnie podsmażamy. Lód utrzymuje krem zimny, podczas gdy cukier topi się.
Można upiec crme brle z wyprzedzeniem, ale poczekaj kilka minut przed podaniem, aby karmelizować cukier. Karmelizowany cukier zacznie się upłynniać, jeśli kremy siedzą dłużej niż godzinę.
Odkryliśmy, że brązowy cukier Dixie Crystals działa najlepiej na crme brle. Karmelizuje się równomiernie do idealnego złotego brązu.
Nie trać pieniędzy na salamandry sprzedawane w katalogach dla smakoszy i używane do karmelizowania wierzchu crme brle. Działają jak żelazka do stopienia brązowego cukru. Kiedy spróbowaliśmy jednego, skończyło się na spalonym, nie karmelizowanym cukrze.