Berry Coulis
Berry Coulis może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 183 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka jagód, cukru, malin i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 21%. Spróbuj Berry Coulis Parfait, Naleśniki owsiano-malinowe z Coulisem jagodowym, oraz Niemiecki sos z czerwonych jagód lub Coulis (Rote Grütze) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni 3-do 4-ćwiartkowej połącz jagody, maliny, cukier i sok z cytryny. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć ogień i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jagody zaczną się rozpadać i mieszanina zacznie gęstnieć, około 15 minut. Nacisnąć przez drobny sitko do miski, wyciągając jak najwięcej płynu z tyłu łyżki lub szpatułki; wyrzucić nasiona i skórki.
Podawać ciepły coulis; jeśli mieszanina ostygnie, zanim będziesz gotowy do podania, podgrzej w kuchence mikrofalowej. Jeśli jest zbyt gęsty, zamieszaj trochę ciepłej wody.