Bengalski Dhal może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przystawek. Jedna porcja zawiera 108 kalorii, 6G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 32 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz wodę, soczewicę, kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Dhal Curry Z Mięsem (Gosht Dhal), Przyprawiony Dhal (Masala Dhal), oraz bengali Dum aloo , jak zrobić styl bengali Dum aloo dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Soczewicę umyć w sitku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2
Połącz soczewicę i wodę w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
3
Dodaj połowę pokrojonej cebuli i czosnku, zachowując resztę na później. Wymieszać kurkumę, liść laurowy, pomidory i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Kurkuma
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Dodaj chiles, pozostawiając je w całości, aby dodać smak lub pokroić na pół, aby dodać ciepła. Kiedy mieszanina zaczyna się gotować, zmniejszyć ogień do gotować. Gotować, aż soczewica się rozpadnie i lekko zgęstnieje, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
5
Tymczasem, na patelni, rozgrzać olej roślinny na średnim ogniu, aż olej mieni się.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodać zarezerwowane pokrojone cebule; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i kontynuować gotowanie i mieszanie, aż cebula jest bardzo delikatny i ciemnobrązowy, 15 do 20 minut więcej. Wymieszać resztę posiekanego czosnku i gotować, ciągle mieszając, aż czosnek będzie pachnący i miękki, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
7
Wlać zawartość patelni do gotowanej soczewicy i wymieszać.