Bengali Dhal

Bengali Dhal
Bengalski Dhal może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przystawek. Jedna porcja zawiera 108 kalorii, 6G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 32 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz wodę, soczewicę, kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Dhal Curry Z Mięsem (Gosht Dhal), Przyprawiony Dhal (Masala Dhal), oraz bengali Dum aloo , jak zrobić styl bengali Dum aloo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Soczewicę umyć w sitku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2
Połącz soczewicę i wodę w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodaj połowę pokrojonej cebuli i czosnku, zachowując resztę na później. Wymieszać kurkumę, liść laurowy, pomidory i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
KurkumaKurkuma
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Dodaj chiles, pozostawiając je w całości, aby dodać smak lub pokroić na pół, aby dodać ciepła. Kiedy mieszanina zaczyna się gotować, zmniejszyć ogień do gotować. Gotować, aż soczewica się rozpadnie i lekko zgęstnieje, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
5
Tymczasem, na patelni, rozgrzać olej roślinny na średnim ogniu, aż olej mieni się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodać zarezerwowane pokrojone cebule; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i kontynuować gotowanie i mieszanie, aż cebula jest bardzo delikatny i ciemnobrązowy, 15 do 20 minut więcej. Wymieszać resztę posiekanego czosnku i gotować, ciągle mieszając, aż czosnek będzie pachnący i miękki, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
7
Wlać zawartość patelni do gotowanej soczewicy i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowana SoczewicaGotowana Soczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dekoruj posiekaną kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia21
Magazyn