Bellwether Farms " Ricotta
Bellwether Farms " Ricottan jest bezglutenowe danie główne. Na 10,43 zł / porcja, ten przepis okładki 83% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1758 kalorii, 188g białka, oraz 76 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Mieszanka gaznicy, serwatki, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć białego destylowanego octu, można śledzić to danie główne z Mini Strawberry Pavlovas jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest super. Spróbuj Jeżyna Farms Patelnia Ciasta, Arrowhead Farms Fried Chicken, oraz Logan Farms Miód Glazura dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać mleko i serwatkę. Ustaw 20 qt. kanister na płycie kuchennej i włóż stojak do konserw do góry nogami (uchwyty w dół). Napełnij kanister wodą do 1 cala. poniżej górnego pierścienia. Doprowadzić do wrzenia, przykryte. Napełnij zlew zimną wodą (w razie potrzeby będzie to miejsce do ochłodzenia). Ustaw puste 8-qt. garnek na odwróconym stojaku w puszkach (będzie unosić się trochę).
Wlej serwatkę, jeśli używasz, mleko i sól do garnka i włóż termometr mleczny do mieszanki mlecznej. Dużą łyżką z rowkiem wymieszaj mleko 20 razy delikatnym ruchem okrężnym od powierzchni do dna, aby równomiernie rozprowadzić ciepło.
Niech mleko podgrzewa się na wysokim ogniu, przykryte i niezakłócone, aż jego temperatura osiągnie 192 do 194 (woda będzie wrzenia), 30 do 40 minut; dostosuj ciepło, aby utrzymać temperaturę. Jeśli mleko zacznie się zbyt nagrzać, schłodzić je w zlewie wody.
Zakwasz mleko. Powoli wlać ocet na ciepłe mleko. Łyżką szczelinową wymieszaj mleko 20 razy delikatnym ruchem okrężnym od powierzchni do dna. Małe twarogi zaczną się formować(być może już). Przykryj garnek pokrywką konserw i pozostaw mieszaninę w stanie niezakłóconym, na wysokim ogniu 25 minut, aby zakończyć formowanie twarogu (temperatura powinna pozostać między 192 a 194; Sprawdź od czasu do czasu i dostosuj ciepło w razie potrzeby). Tymczasem pleśń linii o podwójnej grubości gazę, przycięte do powieszenia nieco nad obręczą. Ustaw krajalnicę do ciastek lub ciastek w średniej misce, a następnie Ustaw formę na górze.
Odcedzić twarogi. Delikatnie kadzi z twarogu i serwatki do formy, od czasu do czasu wlewając płyn z miski, aż spowalnia spuszczanie do strużki. Ser gładki w formie, więc jest na poziomie. Przykryć miskę i formę folią i schłodzić.
Pozostawić twaróg spuścić w lodówce, aż nie ma widocznych kieszeni płynu (twaróg powinien być wilgotny), kilka minut do około 30 minut więcej. Owiń pleśń i ser szczelnie folią (lub, jeśli używasz durszlaka, przenieś ser do szczelnego pojemnika). Twoja ricotta jest gotowa do jedzenia. Przechowuje, schładza i owija hermetycznie, do 4 dni. Aby służyć, Odwróć formę na talerz lub po prostu łyżkę sera z pojemnika.
Te zapasy mogą wydawać się nieco szalonym naukowcem, ale są łatwe w użyciu. Znaleźć ich bez innych notedat ludzi napojów (thebeveragepeople.com lub 800/544-1867). Jedna bardzo ważna uwaga: bądź skrupulatnie czysty podczas robienia powierzchni serów z mydłem antybakteryjnym i gotuj naczynia (Chochla, łyżki itp.) przez 20 minut przed użyciem. Nie chcesz, żeby złe bakterie mieszały się z dobrymi.
Chlorek wapnia: rodzaj soli, która pomaga ujędrnić twaróg.
Gaza: luźno tkana tkanina do podszewki pleśni serowych lub durszlaków. Znaleźć w większości sklepów spożywczych.
Ricotta mold: mały pleciony kosz wykonany z plastiku spożywczego; nadaje ricotcie ładny kształt.
Kultura fromage blanc: nadaje serowi zarówno smak, jak i teksturę; wygląda jak liofilizowane drożdże używane do pieczenia.
Termometr mleczny: w przeciwieństwie do termometru cukierkowego, mierzy również niskie temperatury. Możesz zastąpić termometr natychmiastowego odczytu.
Podpuszczka wegetariańska: stworzona w laboratorium wersja naturalnych enzymów koagulujących mleko.