Beignets
Need a wegetariańska przystawka? Beignets może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 24 i kosztuje 27 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 132 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 26 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, sól, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Beignets, Beignets, oraz Beignets dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W miarce połączyć wodę, drożdże i 1 łyżeczkę cukru.
Odstawić, aż drożdże się spienią i pachną yeasty.
W misce miksera elektrycznego, połączyć mąkę, pozostały 1/2 szklanki cukru, i szczypta soli.
W innej misce, połączyć żółtka, odparowane mleko, roztopione masło i wanilii.
Dodać mieszaninę drożdży i ubijać, aby dobrze połączyć.
Do suchych składników dodać mokrą mieszankę i umieścić na stojaku wyposażonym w hak do ciasta. Gdy składniki są dobrze połączone, zagnieść 5 minut.
Wyjmij miskę z miksera, przykryj i umieść w ciepłym miejscu na 2 godziny lub aż ciasto podwoi się.
W szerokim, głębokim garnku podgrzej olej do 350 stopni F.
Wyjąć ciasto z miski i lekko ugniatać na posypanej mąką powierzchni roboczej.
Ciasto pokroić na 2-calowe kwadraty.
Ustaw tacę wyłożoną papierowym ręcznikiem, aby wylądować beignets, gdy wyjdą z oleju.
Pracując partiami, aby nie tłoczyć oleju, smaż placki ciasta, aż będą puszyste i złociste.
Wyjąć z oleju, zrobić pit stop na ręcznikach papierowych i natychmiast odkurzyć cukrem pudrem.