Befstroganow
Przepis Beef Stroganoff można przygotować w około 30 minut. To danie główne ma 1067 kalorii, 49 g białka i 57 g tłuszczu na porcję. Za 6,07 USD za porcję ten przepis pokrywa 32% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób. 20 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga bardzo szerokiego makaronu jajecznego, oleju roślinnego, śmietany i dekoracji z pietruszki. To drogi przepis dla fanów kuchni wschodnioeuropejskiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy obejmują Easy Beef Stroganoff – wersja z mieloną wołowiną, Easy Beef Stroganoff – wersja z mieloną wołowiną i Easy Beef Stroganoff – wersja z mieloną wołowiną.
Instrukcje
Mięso pokroić w bardzo cienkie paski o grubości 1/2 i długości 2 cali, doprawić solą i pieprzem. Wstawić do zamrażarki.
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Rozpuść 2 łyżki masła i smaż z mąką 1 minutę.
Ubić w consomme. Zagęścić 1 minutę. Wymieszaj musztardę i śmietanę, zagęść 2 do 3 minut.
Zdjąć z ognia i doprawić sos solą i pieprzem.
Rozgrzej drugą patelnię na dużym ogniu.
Dodaj 1 łyżkę oleju i 1 łyżkę masła, następnie dodaj mięso i cebulę i smaż na dużym ogniu, aż z obu stron się zarumienią, łącznie od 3 do 4 minut. Następnie dodajemy posiekane korniszony i mieszamy do połączenia.
Mięso ułożyć na makaronie jajecznym, polać sosem Stroganoff i natką pietruszki.
Podawać z grubo krojonym chlebem Pumpernikiel.
Polecane wino: Shiraz, Nero D Avola, Primitivo
Shiraz, Nero D Avola i Primitivo to świetny wybór dla Beef Stroganoff. Aby uzyskać kremowy, grzybowy stroganow wołowy, potrzebujesz odważnej czerwieni, która będzie pasować. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.