Beer-Bittered Razor Clams
Need a dairy free main course? Piwo-Bittered małże brzytwa może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 79g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 616 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 3,86 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, cayenne, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Beer-Bittered Razor Clams, Grillowane Małże Do Golenia Madras Z Podsmażoną Tęczową Chardą I Corni, oraz Beer Battered Cod dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij duży, głęboki garnek 1 1/2 cala. olej, włóż termometr do głębokiego smażenia i doprowadzaj do 375 na średnim ogniu. Rozgrzej piekarnik do 20
Jajko ubić w dużej misce do wymieszania.
Dodać mąkę i przyprawy, ale nie mieszać.
Dodaj piwo tuż przed użyciem (tak ciasto utrzymuje kilka pęcherzyków; to sprawi, że powłoka lekki i ostry) i trzepaczka aż gładka.
Dodać małże do ciasta i dobrze wymieszać. Używając łyżki szczelinowej lub szczypiec, wyciągnij łyżkę Małży, odsączając nadmiar ciasta; obniż do oleju, potrząsając łyżką, aby oddzielić kępki. Cofnij się (małże mogą rozprysk) i gotować, aż złoty cały, obracając raz, 1 1/2 do 2 minut; dostosować ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać olej na 37
Przełóż małże na blachę do pieczenia wyłożoną papierowymi ręcznikami.
Posypać lekko solą i ogrzać w piekarniku podczas gotowania pozostałych Małży.
Podawać od razu z cytryną i więcej soli do smaku.
Włóż małże do durszlaka i zalej je wrzącą wodą, aż otworzą się skorupki. Spłucz zimną wodą do ostygnięcia. Delikatnie wyciągnij małże z muszli, krojąc mięsień, który przywiązuje się do muszli, aby uwolnić mięso.
Odetnij ciemny czubek chudego syfonu. Nożyczkami przeciąć małże wzdłuż od syfonu do podstawy koparki (stopy) i otworzyć.
Lay clam płasko i pokroić wokół śliskie skrzela tan, usta, i digger oddzielić je od reszty białego mięsa.
Ściśnij koparkę tak, aby ciemny żołądek przejrzał mięso, a następnie obetnij go i skrzela i usuń. Jeśli wyskakuje przezroczysty pręt, wyrzuć go również.
Rozetnij koparkę wzdłuż, Otwórz i wyciągnij ciemną żyłę piasku. Białe mięso wychodzi w dwóch schludnych kawałkach, gdy masz trochę praktyki. Opłucz mięso małży.
* Można również kupić małże razor w skorupie w sezonie w niektórych sklepach rybnych West Coast specialty. Lub kupić je w muszli (w sezonie) od wildsalmonseafood.com