Beefy Pieczone Ravioli
Przepis Beefy pieczone Ravioli może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 50 minut. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.48 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 753 kalorie. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka sera monterey jack, ser ravioli, ser mozzarella i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Easy Cheesy Beefy Ravioli, Mocne Pieczone Ziemniaki, oraz Pieczona Zupa Cebulowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Pokruszyć mieloną wołowinę na dużą patelnię na średnim ogniu. Gotować i mieszać, aż nie będzie już różowy.
Odcedzić tłuszcz, następnie wymieszać z sosem spaghetti i pomidorami.
Rozprowadzić 1/3 sosu na dnie naczynia do pieczenia 11x7 cala. Ułóż 1/2 ravioli na sosie.
Posypać 1/2 sera mozzarella i 1/2 sera Monterey Jack nad ravioli. Powtórz warstwy, kończąc ostatnim sosem na wierzchu. Pokrywa z folią aluminiową.
Piec 30 minut w nagrzanym piekarniku.
Przed podaniem posypać parmezanem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetne wybory do Ravioli. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 62 dolarów.
![Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione]()
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień. Mocny i bogaty w pikantne i balsamiczne nuty, a następnie aromaty owoców czerwonych jagód. Delikatne, eleganckie taniny zachwycają podniebienie zapowiadając przyjemny i długi posmak.