Beef Stroganoff
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i דל פחמימות,zne przepisy do skrzynki receptury, wołowina Stroganoff może być przepis należy spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.74 za porcję. Jedna porcja zawiera 402 kalorie, 28g białka, oraz 30 g tłuszczu. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. 4084 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, sól, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Podobne przepisy to Wołowina Stroganoff-oryginalnie stworzona dla rosyjskiej rodziny Stroganoff przez francuskiego szefa kuchni, ulubieńca rodziny w moim domu, Easy Beef Stroganoff-Wersja Z Mieloną Wołowiną, oraz Wołowina Stroganoff z mieloną wołowiną.
Instrukcje
Brąz paski wołowiny na maśle: rozpuść 3 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu. Zwiększyć ciepło do wysokiej / med-high.
Dodaj paski wołowiny w jednej warstwie z odstępem między paskami. Chcesz gotować wołowinę szybko, brązowieje z każdej strony, więc temperatura musi być wystarczająco wysoka, aby brązowo wołowinę, ale nie tak wysoka, aby spalić masło. Być może będziesz musiał pracować partiami.
Podczas gotowania wołowiny obficie posypać solą i pieprzem. Gdy obie strony są rumiane, wyjąć wołowinę do miski i odstawić.
Sauté szalotki: w tej samej patelni, zmniejszyć ogień do medium i dodać szalotki. Gotować szalotki przez minutę lub dwie, pozwalając im moczyć się wszelkie kapiele mięsa.
Wyjąć szalotki do tej samej miski jak mięso i odstawić.
Podsmażyć grzyby: na tej samej patelni roztopić kolejne 2 łyżki masła. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości i dodać grzyby. Gotować, mieszając od czasu do czasu przez około 4 minuty.
Podczas gotowania, posypać gałkę muszkatołową i estragon na grzyby.
Dodaj śmietanę, wołowinę, szalotkę: zmniejsz ogień do niskiego poziomu i dodaj kwaśną śmietanę do grzybów. Możesz dodać łyżkę lub dwie wody lub bulionu, aby przerzedzić sos (lub nie).
Śmietanę dokładnie wymieszać. Nie pozwól, aby się gotować na wolnym ogniu lub gotować lub kwaśna śmietana może się zsiadać. Wymieszać z wołowiną i szalotką.
Dodać sól i pieprz do smaku. Pamiętaj, że prawdopodobnie będziesz potrzebować więcej soli, niż się spodziewasz. Smak, a jeśli potrzebuje soli, dodaj 1/2 łyżeczki lub więcej.
Podawać natychmiast nad makaronem jajecznym, fettuccine, puree ziemniaczanym lub ryżem. (Ziemniaki, ryż i makaron bezglutenowy są bezglutenowe opcje.)
Polecane wino: Nero D Avola, Primitivo, Shiraz
Wołowina Stroganoff w menu? Spróbuj sparować z Nero D Avola, Primitivo i Shiraz. Na kremową, grzybową wołowinę stroganoff, będziesz chciał odważną czerwień do dopasowania. Winnice Guarino Estate Nero D ' Avolan wino IGP z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
![Guarino Estate winnice Nero D ' Avola IGP wino]()
Guarino Estate winnice Nero D ' Avola IGP wino
jammy