Beef Stroganoff

Beef Stroganoff
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i דל פחמימות,zne przepisy do skrzynki receptury, wołowina Stroganoff może być przepis należy spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.74 za porcję. Jedna porcja zawiera 402 kalorie, 28g białka, oraz 30 g tłuszczu. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. 4084 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, sól, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Podobne przepisy to Wołowina Stroganoff-oryginalnie stworzona dla rosyjskiej rodziny Stroganoff przez francuskiego szefa kuchni, ulubieńca rodziny w moim domu, Easy Beef Stroganoff-Wersja Z Mieloną Wołowiną, oraz Wołowina Stroganoff z mieloną wołowiną.

Instrukcje

1
Brąz paski wołowiny na maśle: rozpuść 3 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu. Zwiększyć ciepło do wysokiej / med-high.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj paski wołowiny w jednej warstwie z odstępem między paskami. Chcesz gotować wołowinę szybko, brązowieje z każdej strony, więc temperatura musi być wystarczająco wysoka, aby brązowo wołowinę, ale nie tak wysoka, aby spalić masło. Być może będziesz musiał pracować partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
3
Podczas gotowania wołowiny obficie posypać solą i pieprzem. Gdy obie strony są rumiane, wyjąć wołowinę do miski i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Sauté szalotki: w tej samej patelni, zmniejszyć ogień do medium i dodać szalotki. Gotować szalotki przez minutę lub dwie, pozwalając im moczyć się wszelkie kapiele mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Wyjąć szalotki do tej samej miski jak mięso i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Podsmażyć grzyby: na tej samej patelni roztopić kolejne 2 łyżki masła. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości i dodać grzyby. Gotować, mieszając od czasu do czasu przez około 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Podczas gotowania, posypać gałkę muszkatołową i estragon na grzyby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
8
Dodaj śmietanę, wołowinę, szalotkę: zmniejsz ogień do niskiego poziomu i dodaj kwaśną śmietanę do grzybów. Możesz dodać łyżkę lub dwie wody lub bulionu, aby przerzedzić sos (lub nie).
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
9
Śmietanę dokładnie wymieszać. Nie pozwól, aby się gotować na wolnym ogniu lub gotować lub kwaśna śmietana może się zsiadać. Wymieszać z wołowiną i szalotką.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
10
Dodać sól i pieprz do smaku. Pamiętaj, że prawdopodobnie będziesz potrzebować więcej soli, niż się spodziewasz. Smak, a jeśli potrzebuje soli, dodaj 1/2 łyżeczki lub więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
11
Podawać natychmiast nad makaronem jajecznym, fettuccine, puree ziemniaczanym lub ryżem. (Ziemniaki, ryż i makaron bezglutenowy są bezglutenowe opcje.)
Składniki, których będziesz potrzebować
FettuccineFettuccine
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Groszek Goya®Groszek Goya®

Polecane wino: Nero D Avola, Primitivo, Shiraz

Wołowina Stroganoff w menu? Spróbuj sparować z Nero D Avola, Primitivo i Shiraz. Na kremową, grzybową wołowinę stroganoff, będziesz chciał odważną czerwień do dopasowania. Winnice Guarino Estate Nero D ' Avolan wino IGP z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Guarino Estate winnice Nero D ' Avola IGP wino
Guarino Estate winnice Nero D ' Avola IGP wino
jammy
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn