Beef Bourguignon

Beef Bourguignon
Wołowina Bourguignon może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury dania głównego. Na 6,41 zł za porcję, ten przepis okładki 43% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 852 kalorie, 47g białka, oraz 47g tłuszczu. Przepis ten służy 6. 411 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka cured center cut applewood boczek, oliwa z oliwek, bulion wołowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać pinot noir można śledzić to danie główne z Pinot Noir Brownies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Z łyżką wynik 93%, to danie jest wybitne. Spróbuj Beef bourguignon (bœuf bourguignon / Bœuf à la bourguignonne / beef Burgundy), Beef Bourguignon, oraz Beef Bourguignon podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
3
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym holenderskim piekarniku.
4
Dodać boczek i gotować na średnim ogniu przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż boczek będzie lekko rumiany.
5
Boczek wyjąć łyżką na duży talerz.
6
Kostki wołowe osuszyć papierowymi ręcznikami, a następnie posypać solą i pieprzem. W partiach w pojedynczych warstwach, smażyć wołowinę w gorącym oleju przez 3 do 5 minut, zmieniając kolor na brązowy ze wszystkich stron.
7
Wyjmij przypalone kostki na talerz z boczkiem i kontynuuj pieczenie, aż cała wołowina będzie rumiana. Odłóż na bok.
8
Wrzucić marchew i cebulę, 1 łyżkę soli i 2 łyżeczki pieprzu w tłuszczu na patelni i gotować przez 10 do 15 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie lekko rumiana.
9
Dodaj czosnek i gotuj jeszcze 1 minutę.
10
Dodaj koniak, odsuń się i zapal zapałką, aby spalić alkohol.
11
Włóż mięso i boczek z powrotem do garnka z sokami.
12
Dodaj butelkę wina plus wystarczająco dużo bulionu wołowego, aby prawie pokryć mięso.
13
Dodać pastę pomidorową i tymianek. Dusić, przykryć garnek szczelną pokrywką i wstawić do piekarnika na około 1,5 godziny lub do momentu, gdy mięso i warzywa będą bardzo delikatne po przekłuciu widelcem.
14
Widelcem połączyć 2 łyżki masła i mąki i wymieszać z gulaszem.
15
Dodać mrożoną cebulę.
16
Pieczarki podsmażamy na 2 łyżkach masła przez 10 minut, aż lekko się zarumienią, a następnie dodajemy do gulaszu. Doprowadzić gulasz do wrzenia na górze pieca, a następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Doprawić do smaku.
17
Aby służyć, tostować chleb w tosterze lub piekarniku. Każdy plasterek pocierać po 1 stronie pokrojonym ząbkiem czosnku. Do każdej porcji, łyżkę gulaszu na kromce chleba i posypać natką pietruszki.

Składniki

TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia44
Magazyn