Bażant pieczony w garnku z cydrem i boczkiem

Bażant pieczony w garnku z cydrem i boczkiem
Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.09 za porcję. Jedna porcja zawiera 479 kalorii, 11g białka, oraz 31 g tłuszczu. 229 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cydr, bulion z kurczaka, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Jak gotować bażanta: Bażant pieczony z masłem ze śmietaną i burbonem, Pieczony bażant z dzikimi grzybami, ziemniakami i boczkiem ragout, oraz Duszony kurczak z brukselką i boczkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzać do 190C / 170C wentylator / gaz 5.Roztopić masło w dużym, nieprzywierającym naczyniu. Doprawiamy bażanty, dodajemy do naczynia i brązujemy ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Wyjąć z naczynia i odstawić.
3
Dodaj boczek, cebula, seler i sageto danie i gotować przez 10 min untilthe cebula jest miękka i boczek jest chrupiące.Ostrożnie wylać nadmiar tłuszczu.Powrót bażanty do naczynia irozsypać na jabłkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Zalać kotletem i bulionem z kurczaka, gotować na wolnym ogniu, przykryć pokrywką i gotować w piekarniku przez 25 minut, aż ptaki się ugotują.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Wyjmij ptaki z naczynia i trzymaj. Powrót danie do płyty grzejnej na wysokiej temperaturze.
6
Pozostaw płynną bańkę, aż zmniejszy się o połowę, a następnie dodaj kapustę, przykryj pokrywką i gotuj przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
7
Dodaj śmietanę, sprawdź przyprawy i kontynuuj gotowanie przez 1 min więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
8
Podawaj bażanta na wierzchu mieszanki kapusty z puree, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KonserwowanyImbir Konserwowany
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn