Bażant pieczony w garnku z cydrem i boczkiem

Bażant pieczony w garnku z cydrem i boczkiem
Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.09 za porcję. Jedna porcja zawiera 479 kalorii, 11g białka, oraz 31 g tłuszczu. 229 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cydr, bulion z kurczaka, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Jak gotować bażanta: Bażant pieczony z masłem ze śmietaną i burbonem, Pieczony bażant z dzikimi grzybami, ziemniakami i boczkiem ragout, oraz Duszony kurczak z brukselką i boczkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzać do 190C / 170C wentylator / gaz 5.Roztopić masło w dużym, nieprzywierającym naczyniu. Doprawiamy bażanty, dodajemy do naczynia i brązujemy ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Wyjąć z naczynia i odstawić.
3
Dodaj boczek, cebula, seler i sageto danie i gotować przez 10 min untilthe cebula jest miękka i boczek jest chrupiące.Ostrożnie wylać nadmiar tłuszczu.Powrót bażanty do naczynia irozsypać na jabłkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4
Zalać kotletem i bulionem z kurczaka, gotować na wolnym ogniu, przykryć pokrywką i gotować w piekarniku przez 25 minut, aż ptaki się ugotują.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
5
Wyjmij ptaki z naczynia i trzymaj. Powrót danie do płyty grzejnej na wysokiej temperaturze.
6
Pozostaw płynną bańkę, aż zmniejszy się o połowę, a następnie dodaj kapustę, przykryj pokrywką i gotuj przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
7
Dodaj śmietanę, sprawdź przyprawy i kontynuuj gotowanie przez 1 min więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
śmietanka Kremówka, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówkiśmietanka Kremówka, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki
8
Podawaj bażanta na wierzchu mieszanki kapusty z puree, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KonserwowanyImbir Konserwowany
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn