Bałwan z kalafiora
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich lacto ovo do swojego repertuaru, przepis na bałwana z kalafiora może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 82 centy za porcję przepis ten pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 193 kalorie , 8 g białka i 13 g tłuszczu . Jeśli masz oliwki, ser szwajcarski, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Najlepiej sprawdza się jako dodatek i jest gotowy w około 45 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 42% . Podobne przepisy obejmują OREO Cookie Balls – Snowman , Cauliflower Mash with Roasted Garlic i Baked Cauliflower With Yoghurt .
Instrukcje
W dużym rondlu gotuj kalafior w małej ilości wody przez 6-7 minut lub do momentu, aż będzie chrupiący i miękki; dobrze odcedź. W średnim rondlu podsmaż cebulę na maśle przez 2 minuty. Dodaj mąkę, aż się połączy; stopniowo dodawaj mleko. Doprowadź do wrzenia; gotuj przez 2 minuty, stale mieszając.
Zdjąć z ognia, dodać ser i mieszać, aż się rozpuści.
Dodaj sól, sól czosnkową i pieprz.
Umieść połowę kalafiora w natłuszczonym naczyniu do pieczenia o pojemności 2-1/2 qt.; na wierzchu połóż połowę sosu. Powtórz.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 20 minut lub do momentu, aż ciasto zacznie bulgotać.
Dodaj oliwki w miejsce oczu i ust oraz marchewkę w miejsce nosa.