Bazylia Kukurydza w Kolbie
Amerykańskich przepisów nigdy za wiele, więc wypróbuj Basil Corn on the Cob. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 225 kalorii, 5 g białka i 13 g tłuszczu każda. Za 1,61 USD za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań. Udaj się do sklepu i kup cukier, kawałki limonki, sól czosnkową i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 27%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak kukurydza z bazylią i parmezanem w kolbie, masło bazyliowo-limonkowe do kolby kukurydzy i kolba z bazylią i parmezanem z grilla.
Instrukcje
Ostrożnie oderwij łuski kukurydzy tak, aby nie przekraczały 1 cala od dna; usuń jedwab. W małej misce wymieszaj masło, suszoną bazylię, cukier, sól i sól czosnkową; rozsmarować na kukurydzy.
Na mieszance masła ułóż liście bazylii. Owiń kukurydzę w łuski i zabezpiecz sznurkiem kuchennym.
Umieść w garnku; zalać zimną wodą. Moczyć przez 20 minut; odpływ.
Grilluj kukurydzę pod przykryciem na średnim ogniu przez 25-30 minut lub do miękkości, często obracając.
Podawać z cząstkami limonki.