Bazylia-Halibut gotowany na parze z sosem cytrynowym

Halibut gotowany na parze z bazylią z sosem cytrynowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $9.48 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 425 kalorii, 68g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Mieszanka pieprzu, wody, crème fraîche i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Sól Morska-Pistacjowe Ciasto Krówkowe jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 74%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Halibut Gotowany Na Parze Z Cytrynową Oliwkową Sałatką Z Komosy Ryżowej, Halibut gotowany na parze z sosem kokosowym, oraz do halibuta z sosem waniliowo-lawendowym.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w dużym holenderskim piekarniku; dodaj 4 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować 20 minut. Przecedzić mieszaninę przez sito do miski, zachowując wywar. Wyrzucić ciała stałe.
Wlać 1/4 szklanki wywaru do małego rondla( odstawić pozostały wywar na bok); doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować 2 minuty lub aż czas zmniejsza się do 2 łyżki stołowe. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Połącz crme frache, sok i żółtko w małej misce, mieszając trzepaczką. Powoli wlać mieszaninę jajek do zmniejszonego wywaru, stale mieszając trzepaczką.
Wyjąć z ognia; wymieszać z masłem, 1/4 łyżeczki soli i pieprzem. Odstawić.
Wlać pozostały czas do dużej patelni;doprowadzić do gotować na średnim ogniu.
Wyłóż parowiec warzywny z 1 pęczkiem liści bazylii; ułóż filety w jednej warstwie na bazylii.
Miejsce parowiec na patelni; okładka i parowe filety 15 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem. Ostrożnie usuń parowiec z patelni.
Filety posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli; odstawić 5 minut.
W razie potrzeby udekoruj liśćmi bazylii.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Rabble Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.