Baza Do Lodów
Baza lodów to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 375 kalorii, 6G białka, oraz 26g tłuszczu. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka żółtek jaj, pół na pół śmietany, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Świetnie sprawdza się jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 godzin i 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co jest raczej złe. Spróbuj Idealna Baza Do Lodów Bez Nabiału, Andy ' s Super-Creamy Raw Vegan ice cream Base, oraz Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do ciężkiego rondla wlać śmietanę i pół na pół śmietanę, umieścić na średnim ogniu i podgrzewać, aż ledwo się gotuje, często mieszając. Zmniejsz temperaturę.
Żółtka, cukier i sól ubić w dużej misce, aż do całkowitego połączenia.
Powoli wlać około 1/2 szklanki gorącej mieszanki śmietany do mieszaniny żółtka jaja, stale ubijając. Powtórz trzy razy więcej, dokładnie ubijając przed dodaniem każdego dodatkowego 1/2 szklanki gorącej śmietany do mieszaniny żółtka.
Wlać mieszaninę żółtka z powrotem do rondla z pozostałą gorącą śmietaną i stale ubijać na średnim ogniu, aż mieszanina zgęstnieje i pokryje tył łyżki, 5 do 8 minut. Nie pozwól, aby mieszanka się zagotowała.
Wlać bazę lodów do miski i pozostawić do ostygnięcia na około 20 minut; wstawić do lodówki i schłodzić na noc. Następnego dnia wlać do maszyny do lodów i zamrozić zgodnie ze wskazówkami producenta.
Wyjąć lody, zapakować do przykrytego pojemnika i zamrozić na 2 godziny lub na noc przed podaniem.