Batony Jagodowo-Cytrynowe
Batony jagodowo-cytrynowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 90 kalorii. Ten przepis służy 36 i kosztuje 11 centów za porcję. Jeśli masz pod ręką cukier puder, skórkę cytryny, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Batony Cytrynowo-Jagodowe, Batony Cytrynowo-Jagodowe, oraz Lemon Blueberry Crumble Batony.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 350°.
Wymieszać mąkę, cukier granulowany i 1 łyżkę skórki cytrynowej w dużej misce.
Pokrój na maśle, używając blendera do ciast lub przecinając 2 noże, aż mieszanina wygląda jak gruba okruchy. Naciśnij mieszankę w prostokątnej patelni o wymiarach 13x9x2 cali.
Piec 25 do 30 minut lub do momentu, aż krawędzie będą jasnobrązowe.
W międzyczasie wymieszaj konfitury i 2 łyżeczki skórki cytrynowej w małej miseczce.
Rozprowadzić na gorącej skórce.
Piec 5 minut dłużej. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Wymieszaj cukier puder i sok z cytryny w małej misce, aż będzie gładka i wystarczająco cienka, aby mżeć.
Mżawka nad kratami. W przypadku prętów pokrój w 6 rzędów na 6 rzędów.