Batony Granola z Orzeszkami Ziemnymi i Rodzynkami

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych i laktoowowegetariańskich do swojej kolekcji, batoniki z granoli z orzechami ziemnymi i rodzynkami mogą być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 15 centów za porcję otrzymujesz śniadanie dla 48 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 102 kalorie . Udaj się do sklepu i kup masło, mielony cynamon, szybko gotujące się płatki owsiane i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i sycący. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 55 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Batoniki z granoli z masłem orzechowym i galaretką , Batoniki z granoli z kawałkami ciemnej czekolady i komosy ryżowej oraz Domowe batoniki z granoli z jabłkami i migdałami .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 32 stopni.
Przykryj blachę do pieczenia o wymiarach 15x10 cali folią aluminiową i spryskaj sprayem do pieczenia.
Wymieszaj w misce płatki owsiane, orzeszki ziemne, rodzynki, nasiona, cynamon, mleko skondensowane i masło.
Rozłóż równomiernie na blasze do pieczenia i piecz do uzyskania złotego koloru, około 45 minut. Lekko ostudź, a następnie zdejmij blachę do pieczenia za pomocą folii i odwróć na deskę do krojenia. Zdejmij folię i pokrój w paski. Zawiń pojedynczo w folię spożywczą.
Zdjęcie autorstwa Leviego Browna