Batony Czekoladowo-Karmelowe

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc wypróbuj batony czekoladowo-karmelowe. Ten przepis służy 1. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 82g białka, 440 g tłuszczu, oraz w sumie 7087 kalorii. Na 16,75 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 75% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka półsłodkich kawałków czekolady piekarskiej, masło, karmelki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać orzechy włoskie można śledzić to danie główne z Ciasto pistacjowe z orzechami włoskimi jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Złote monety z marakui, karmelowe migdałowe magiczne fasolki pokryte czekoladą i czekoladowe batoniki z Karmelu cynamonowego, Listwy mocujące daty i nakrętki, oraz Batoniki do żucia z owocami i orzechami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Patelnia Line 15x10x1-calowa z folią, z końcami folii rozciągającymi się na boki; spryskać sprayem do gotowania. Ubij masło i cukier w dużej misce z mikserem, aż będą lekkie i puszyste.
Dodaj mąkę i sól; beat na małej prędkości, aż dobrze wymieszane. Nacisnąć na dno przygotowanej patelni.
Piec 15 min. lub aż krawędzie skórki będą złotobrązowe; posypać czekoladą. Kryć się.
Odstawić 5 min. lub do czasu stopienia się czekolady; rozprowadzić, aby równomiernie przykryć skórkę czekoladą. Przechowywać w lodówce 15 min. lub do momentu, aż warstwa czekolady będzie jędrna.
Karmelki mikrofalowe i śmietana w misce mikrofalowej na wysokości 2 min. lub do momentu, gdy karmelki zaczną się topić; mieszać, aż karmelki zostaną całkowicie stopione i mieszanina zostanie dobrze wymieszana. Delikatnie rozprowadzić sos karmelowy na warstwie czekolady.
Posypać orzechami; wcisnąć orzechy w warstwę karmelu z tyłu łyżki, aby zabezpieczyć. Całkowicie fajne. Użyj końców folii, aby usunąć deser z patelni przed cięciem na batony.