Batony cytrynowe
Lemon Bars to deser wegetariański lacto ovo . Ten przepis jest dla 16 osób. Za 31 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 313 kalorii , 4 g białka i 13 g tłuszczu . Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . 2 osoby uznały ten przepis za pyszny i sycący. Ten przepis z Foodnetwork wymaga cukru pudru, soku z cytryny, mąki i mąki. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszony wynik spoonacular wynoszący 0% . Podobne przepisy obejmują Gluten Free Dairy Free Lemon Raspberry Bars , Lemon Bars i Lemon Cream Bars .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175°C. Wyłóż folią aluminiową formę do pieczenia o wymiarach 23x33 cm i posmaruj ją masłem.
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier puder i sól.
Pokrój masło palcami, aż powstanie kruszonka; włóż ją do przygotowanej formy do pieczenia.
Piec przez 20 minut, następnie przełożyć na kratkę i pozostawić do lekkiego ostygnięcia.
W misce wymieszaj widelcem jajka, cukier granulowany i mąkę.
Wlać nadzienie na spód ciasta i piec jeszcze 25 minut; przełożyć na kratkę i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Posyp cukrem pudrem. Wyjmij z patelni i pokrój na kawałki.
Zdjęcie autorstwa Paula Sirisalee