Batoniki żurawinowe z migdałowym Streuselem
Żurawinowy kruchy baton z migdałowym Streuselem może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 60 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 32 i kosztuje 11 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Jeśli masz brązowy cukier, cukier granulowany, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Żurawina Streusel Shortbread Bats, Żurawina Streusel Shortbread Bats, oraz Niskowęglowodanowe Batony Żurawinowe Streusel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku.
Wytnij 8-na-16-calowy kawałek pergaminu. Linia 8-na-8-calowa patelnia do pieczenia z kawałkiem pergaminu, tak aby 2 długie końce zawiesić na krawędziach. Pamiętaj, aby dopasować pergamin tak płynnie, jak to możliwe do naczynia, ciasno naciskając go w rogach; odstawić patelnię na bok.
Umieść odmierzoną mąkę, cukier i sól w robocie kuchennym wyposażonym w przystawkę do ostrza i krótko pulsuj, aby połączyć. Rozsypać kawałki masła na mieszaninie mąki i pulsować, aby rozbić masło, około 10 (1-sekundowy) impulsów. Proces aż duże grudki ciasta tworzą, około 30 do 45 sekund.
Ciasto przełożyć na przygotowaną patelnię do pieczenia i, używając podstawy miarki lub szklanki, wcisnąć równomiernie na patelnię (kubek lub szklankę zanurzyć w mące, jeśli zacznie się przyklejać do ciasta). Nakłuj ciasto widelcem.
Mąkę, cukry i sól ubić w średniej misce do połączenia.
Dodać masło i, za pomocą palców, wycisnąć mieszaninę mąki i masła razem, aż utworzą duże grudki i wszystkie mąki jest całkowicie włączone do masła, o 5 protokół. (Upewnij się, że nie ma zakurzonych bitów na dnie miski.)
Żurawinę, cukier i wodę umieścić w średnim rondlu na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż żurawina zacznie się rozpadać, a płyn stanie się gęsty i syropowaty, około 8 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać zest.To wykończenie: po zakończeniu kruchego chleba wyjmij patelnię do stojaka z drutu. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 163°.
Wlać nadzienie na gorące kruche pieczywo i rozprowadzić na równą warstwę. Równomiernie rozsypać streusel na górze i delikatnie wcisnąć go do nadzienia.
Piec do bulgotania nadzienia i streusel jest złoty brąz, o 25 do 30 protokół.
Przenieś patelnię do stojaka z drutu i pozostaw do ostygnięcia przez 30 minutes.To zdjąć płytę i pokroić ją w pręty, poprowadzić nóż do parkowania wzdłuż 2 odsłoniętych krawędzi patelni. Chwyć pergamin wiszący na krawędziach, wyciągnij płytę z patelni i przenieś ją na deskę do krojenia.
Niech ostygnie całkowicie, o 30 minut więcej.
Usunąć i wyrzucić pergamin.
Pokroić płytę w 32 (2-by-1-cal) prostokąty.