Batoniki z owocami i orzechami
Owocowe i orzechowe batoniki Granola mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 245 kalorii. Ten przepis służy 15. Mieszanka kiełków pszenicy, sól, jabłka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Batoniki do żucia z owocami i orzechami, Fruit & Pecan Granola Batony, oraz batoniki z owocami i nasionami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. linia 9-by-13-calowa patelnia do pieczenia z folią; folia mgła z gotowania sprayu.
W dużej misce wymieszaj owies, brązowy cukier, mąkę, kiełki pszenicy, cynamon i sól, rozbijając wszelkie bryły brązowego cukru. Wrzucić rodzynki, jabłka i orzechy. W osobnej misce ubić syrop klonowy, jajko, olej i wanilię.
Wlać mieszaninę syropu klonowego do mieszaniny owsa i dobrze połączyć, używając rąk.
Naciśnij mieszaninę do pieczenia i piec, aż po prostu zmieniając złoty kolor wokół krawędzi, 30 do 35 protokół.
Umieść na stojaku z drutu do ostygnięcia na 5 minut. Za pomocą ostrego noża pokroić w paski na patelni, gdy jest jeszcze ciepło.
Pozostaw do ostygnięcia przed wyjęciem z patelni do stojaka, aby całkowicie ostygnąć.