Batoniki Vermont Granola
Batoniki z Vermont mogą być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji posiłków porannych. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 384 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać sól, masło, nasiona słonecznika, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to spowodowane ciasteczkowym szaleństwem. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest solidne. Podobne przepisy to Batoniki Musli, Batoniki Musli, oraz Batoniki Musli Na Wynos.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. Linia 8×8 calowa patelnia do pieczenia z nieprzywierającą folią.
Ułóż owies i nasiona słonecznika na blasze i tostuj przez 5 minut.
Posyp kokos na blasze z owsem i nasionami; tostuj przez kolejne 3-5 minut lub aż kokos będzie aromatyczny i zacznie brązowieć na brzegach-miej na to oko!.
W dużej misce umieścić prażony owies/nasiona/mieszankę kokosową; wymieszać z solą, migdałami i morelami.
W rondlu umieść masło, syrop kukurydziany, syrop klonowy i brązowy cukier. Włączyć ciepło do medium i wymieszać, aby wymieszać jak masło topi.
Umieść termometr cukierków w rondlu i pozwól mieszaninie dojść do delikatnego wrzenia. Gotuj bez mieszania, aż mieszanina osiągnie 245 stopni F. na termometrze-trochę nad" miękką piłką " etap.
Zdjąć z ognia. Wanilię wymieszać z gorącym syropem, następnie wlać syrop do miski z mieszanką owsianą i wymieszać do połączenia. W tym momencie możesz dorzucić białe żetony. Roztopią się, ale po prostu pozwól im robić swoje i nie mieszaj roztopionych wiórów do ciasta.Docisnąć szczelnie do wyłożonej folią patelni.
Piec przez 5 minut. Bez zdejmowania patelni, podziel na 9 kwadratów lub 6 prostokątów, gdy jeszcze ciepłe. W tym momencie bary będą gorące, kruche i miękkie.
Niech ostygną całkowicie. Gdy są chłodne, podnieś pergamin i usuń z patelni. Powinny być dość twarde w tym momencie, ale jeśli chcesz, aby były jeszcze mocniejsze, umieść je w lodówce.