Batatas Mashi
Batatas Mashi jest bezglutenowe danie główne. Na $3.45 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 757 kalorii. Ten przepis z Food.com posiada 4 wentylatory. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz orzeszki piniowe, pastę pomidorową, ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ziemniaki można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Słodkimi Ziemniakami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Cousa Mashi-Arabska Cukinia Nadziewana, Pieczone Bataty Z Masłem Limonkowo-Kminkowym, oraz Bataty pieczone w popiele z masłem limonkowo-kminkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 na patelni na średnim ogniu ugotuj cebulę na maśle, aż będzie prawie miękka, a następnie dodaj zmieloną jagnięcinę lub wołowinę. Gotować, aż nie będzie już różowy, odcedzić pozostały tłuszcz.2
Dodaj baharat, pasta pomidorowa, sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz i orzeszki piniowe.
Dobrze wymieszać i gotować, aż orzeszki piniowe staną się złote.3 ziemniaki umyć i obrać. Ostrożnie wykorzenić środek pozostawiając mniejszą całość na górze, ale biorąc większość środka, więc jest wystarczająco dużo ziemniaków, aby utrzymać to wszystko razem. Odstawić.4 ostrożnie napełnij ziemniaki mieszanką mięsną. Stuff aż do góry, ale nie bardzo mocno. Na patelni na średnim ogniu dodaj sos pomidorowy i bulion z kurczaka. Ostrożnie umieść ziemniaki na patelni i przykryj. Podnieś ciepło, aby dojść do pełnego wrzenia, a następnie zmniejsz do średnio-niskiego. Gotować przez 1 godzinę lub dłużej do miękkości po ukłuciu widelcem, ostrożnie zmieniając strony w połowie.5 możesz podać to na białym ryżu Basmati, ze świeżą sałatką i Bałkańskim (gęstym) jogurtem na boku, jeśli nie dodasz dodatkowego sosu.6 Enjoy!