Basil Shrimp Kabobs
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Basil krewetki Kabobs może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 163 kalorie, 15g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz cebulę, oliwę z oliwek, liście bazylii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Jogurtowo-Bazyliowy Kurczak Kabobs, Świeże Pomidory-Bazylia Caprese Kabobs, oraz Krewetki bazyliowe po tajsku z ryżem Bazyliowo-kokosowym.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w pojemniku elektrycznego blendera; przykryj i przetworz, aż będzie gładka.
Przełożyć do małej miski.
Krewetki wątku, cebula, pieprz, i grzyby na przemian na 4 (15-calowy) szaszłyki; pędzel z sosem bazylii. Nawlecz pomidory cherry na 2 (15-calowe) szaszłyki; posmaruj sosem bazyliowym.
Przykryć stojak do grilla sprayem do gotowania; umieścić na grillu na średnio gorących węglach (350 do 400).
Umieść krewetki kabobs na stojaku; grill, pokryte, 10 minut lub aż krewetki skręcić różowy i warzywa są chrupiące-przetargu, toczenie i fastrygowanie od czasu do czasu z sosem bazyliowym.
Umieścić pomidory kabobs na stojaku; grill, pokryte, 3 do 4 minut, fastrygowanie od czasu do czasu z sosem bazyliowym.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.