Basic Pull-Apart Challah może być tylko Żydowskie przepis, którego szukasz. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 30 i kosztuje 92 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 424 kalorie. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Mieszanka aktywnych drożdży, cukier granulowany, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chała, Chała, oraz Chała dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozkwitnąć drożdże: rozpuścić drożdże i 3 łyżki cukru w 2 szklankach ciepłej wody w średniej misce; odstawić do kwitnienia. Jeśli drożdże nie zakwitną po 5 minutach, Odrzuć mieszaninę i zacznij od nowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Woda
Drożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Sól, mąkę i pozostałe 2 szklanki cukru umieścić razem w bardzo dużej misce i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
Dodać 4 żółtka. Zrobić dobrze w środku i dodać mieszaninę drożdży i pozostałe 4 szklanki wody. Zacznij ugniatać razem; dodaj 1/2 szklanki oleju rzepakowego. Zagniataj przez 10 minut, dodając 1/2 szklanki oleju rzepakowego, niewielką ilość na raz, aby stworzyć gotowe ciasto. Ciasto stanie się spójną masą, ale będzie nieco lepkie. Przetrzyj trochę pozostałego 1/4 szklanki oleju rzepakowego na górze i bokach ciasta. Luźno przykryj ciasto ręcznikiem kuchennym i umieść miskę w ciepłym miejscu na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Rzepakowy
żółtko Jaja
Ciasto
Woda
Drożdże
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Kuchenne
Cukierki Peachie-o
4
Po 15 minutach ciasto nieco się rozluźni i powinno być łatwiejsze do pracy. Lekko olej ręce i zagnieść ciasto ponownie, aż gładkie i satiny, 2 do 3 protokół. Na wierzch i boki ciasta natrzeć trochę oleju. Przykryj ręcznikiem kuchennym i umieść miskę w średnim worku na śmieci.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Olej Do Smażenia
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Kuchenne
Cukierki Peachie-o
5
Umieść otwarty koniec luźno pod miską, aby złapać powietrze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
6
Niech ciasto wyrośnie w ciepłym ciemnym kąciku kuchni, aż podwoi się rozmiar, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
7
Odkryj ciasto. Lekko naoliwionymi rękami, uderz ciasto w dół, aby uwolnić powietrze. Przykryć ponownie torebką, luźno schowaną pod spodem i odstawić na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Punch
8
Ciasto podzielić na pięć równych części, po około 2 funty każda. Rozgrzej piekarnik do 191°. Spryskaj pięć 9-calowych okrągłych patelni do pieczenia sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
9
Umieść jeden kawałek ciasta na gładkiej powierzchni roboczej. Wycisnąć pęcherzyki powietrza z ciasta i zwinąć w 12-calową linę. Jeśli ciasto się przykleja, lekko spryskaj powierzchnię roboczą sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Ciasto
Rolka
10
Wytnij linę na osiem równych kawałków.
11
Rzuć każdy kawałek w piłkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
12
Umieść jedną kulkę na środku przygotowanej patelni i otocz ją pozostałymi kulkami. Powtórz z pozostałymi kawałkami ciasta, więc masz pięć patelni chałki. Luźno przykryć każdą patelnię ręcznikiem kuchennym lub folią i odstawić na 15 minut. (Jeśli nie można zmieścić wszystkie patelnie w piekarniku na raz i chcesz chałki być tak piękne, jak to możliwe, kształt pozostałe ciasto podczas pierwszej rundy chałki są w piekarniku, więc nie widzą wzrost za dużo dłużej niż 15 minut przed pieczeniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Chała
Ciasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Kuchenne
Folia Foliowa
Piekarnik
Patelnia
13
Ubij białka z 1 łyżeczką wody w małej misce i szczotkować chałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
14
Posypać sezamem lub makiem lub kombinacją obu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makowiec
Ziarna Sezamu
15
Piec przez 10 minut. Obniżyć temperaturę do 177° i piec, aż szczyty są ciemny złoty brąz, 35 do 45 minut więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
16
Ostudzić 15 minut przed podaniem na ciepło lub całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.