Basic Popcorn Balls
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj podstawowe Kulki popcornu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 47 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 314 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, cukier granulowany, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Popcorn Ball: Kulki Popcornu Z Orzecha Klonowego, Kulki Popcornu, oraz Kulki Popcornu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przykryj dużą żaroodporną miskę masłem, olejem roślinnym lub sprayem do gotowania i umieść popcorn w misce.
W średnim rondlu umieść cukier, syrop kukurydziany, wodę, ocet i sól i wymieszaj, aby połączyć.
Umieść na dużym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, około 2 minut. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż mieszanina rejestruje 127° na termometr cukierki/tłuszczu, o 5 do 7 protokół.
Wyjąć z ognia i wymieszać z masłem i wanilią, aż stopi się i będzie gładka.Natychmiast skropić mieszankę cukru nad popcornem i stale mieszać gumową szpatułką, skrobając dno miski, aż popcorn będzie dokładnie pokryty i wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, około 3 minut.Używając maseł lub olejowanych rąk, mocno naciśnij mieszaninę (może być jeszcze trochę ciepła) do 3-calowych rund.
Umieść na woskowanym lub pergaminowym papierze do całkowitego ostygnięcia, około 15 do 20 minut.