Basic Kurczak Fajitas

Podstawowy kurczak Fajitas jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 214 kalorii, 15g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oleju roślinnego, sól koszerna, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj La Mansion ' s Chicken Fajitas-Fajitas to danie Tex Mex, które każdy lubi, Tequila Lime Chicken Fajitas i Wielka marynata z kurczaka kontrowersje, oraz Fajitas de Carne (stek Fajitas) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kolendrę, czosnek, chili w proszku, kolendrę, kminek, sok z limonki i 2 łyżki oleju w płytkim naczyniu do pieczenia i ubijaj, aby połączyć.
Dodać kurczaka i włączyć do Płaszcz z marynaty. Odstawić kurczaka na co najmniej 10 minut, lub przykryć i przechowywać w lodówce do 24 godzin.
Rozgrzej patelnię grillową do średniej. Raz gorące, dodać kawałki kurczaka, doprawić solą i pieprzem, i gotować w spokoju, aż dobrze rumiane na dnie, o 10 protokół. Flip, doprawić drugą stronę solą i pieprzem, i gotować w spokoju, aż dobrze rumiane na dnie i gotowane przez, o 10 protokół więcej.
Wyjmij kurczaka na deskę do krojenia i pozwól mu odpocząć podczas przygotowywania pozostałych składników.
Paprykę i cebulę umieścić w średniej misce, skropić pozostałą 1 łyżką oleju, doprawić solą i pieprzem i wrzucić do obtarcia.
Umieścić warzywa na patelni grillowej w jednej warstwie. Gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości i lekko zwęglone, o 10 protokół.
Warzywa przełożyć do naczynia. W międzyczasie rozgrzej tortille.
Podgrzej średni żeliwo lub patelnię na dużym ogniu, aż będzie gorąca, około 3 minut.
Tortillę umieścić na suchej patelni i podgrzać, odwracając raz, aż ogrzeje się z obu stron. Zawiń tortillę w czystym naczyniu, aby utrzymać ciepło. Powtórz z pozostałymi tortillami.Pokrój kurczaka na ziarno na kawałki o grubości 1/2 cala i umieść w naczyniu do serwowania z warzywami. Aby służyć, napełnij ciepłą tortillę kurczakiem i warzywami, a następnie polej guacamole, salsą i kwaśną śmietaną (jeśli używasz).