Barszcz Żytni
Need a zupa bezmleczna i wegetariańska? Barszcz żytni może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 157 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 69 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka jagód żytnich, czosnek, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Duński Chleb Żytni, Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød), oraz Barszcz dla podobnych receptur.
Instrukcje
W garnku umieścić żytnie jagody i 2 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować 2 godziny, lub do miękkości.
Umieść fasolę cannellini w garnku z wystarczającą ilością wody, aby przykryć, doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut.
Odstawić na 1 godzinę, do miękkości; odcedzić.
W dużym garnku wymieszaj ugotowane żyto, fasolę, kapustę, cebulę, seler, buraki, marchew, ziemniaki, czosnek i pomidory.
Wlać wodę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować 30 minut, lub aż wszystkie warzywa będą miękkie. Wymieszać sok z cytryny i miód, a w czasie gotowania doprawić solą i pieprzem.