Barszcz Wegański
Barszcz wegański może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru zupy. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 146 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.19 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Jeśli masz czosnek, pomidory, cebula i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 5 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Barszcz Wegański Blender, Barszcz Z Buraków Wegańskich, oraz Barszcz II.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu. Wymieszać czosnek i cebulę; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół. Odstawić.
Podgrzać pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek w dużym garnku na średnim ogniu. Wymieszać w seler, marchew, papryka, buraki, w tym zieleni, całe pomidory, pomidory pokrojone w kostkę, ziemniaki, szwajcarski chard, i mieszaninę cebuli. Gotować i mieszać, aż chard zaczyna więdnąć, 4 do 8 protokół. Wymieszać bulion warzywny, wodę, koper, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Dusić przez 1 godzinę.
Odcedzić połowę buraków z bulionu i umieścić w blenderze, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny. Przytrzymaj pokrywę blendera złożonym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przenieść buraki przed pozostawieniem go na puree.
Dodaj tofu, i kontynuować pureeing aż gładka. Wymieszać mieszaninę Tofu z powrotem do garnka. Gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zostanie zmniejszona o jedną trzecią, o kolejną godzinę.
Podawać schłodzone lub ciepłe.