Barszcz Chrzan Terryna

Barszcz Chrzan Terryna
Przepis Barszcz chrzan Terrine może zaspokoić pragnienie Europy Wschodniej w około 5 godzin. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 55 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 211 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Dobrze sprawdza się jako niedroga zupa. Jeśli masz Turecki lub, żelatyna, ząbek czosnku i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Kukurydziana Wołowina Chrzan Terryna, Obfity barszcz z Chrzanowo-koperkową śmietaną, oraz Barszcz.

Instrukcje

1
Lekko olejowana terryna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
2
Wytnij pasek papieru pergaminowego, aby pasował do dołu terryny i do 2 końców, umożliwiając zwis na każdym końcu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
3
2 łyżeczki zimnej wody umieścić w małej metalowej misce, a następnie posypać równomiernie 1/2 łyżeczki żelatyny.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Odstawić na 1 minutę, aby zmiękczyć.
5
W międzyczasie w misce wymieszaj śmietanę, chrzan, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Podgrzać zmiękczoną żelatynę w misce ustawionej na małym rondlu z ledwo gotującą się wodą, mieszając, aż do rozpuszczenia, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Wyjąć miskę z ognia i wymieszać w 2 łyżkach śmietany chrzanowej, następnie wymieszać z pozostałą śmietaną chrzanową, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChrzanowySos Chrzanowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
8
Łyżka do terryny, wygładzając powierzchnię, a następnie schłodzić do Ustawienia, około 10 minut.
1
Dusić bulion, liść laurowy, czosnek, płatki czerwonej papryki, goździki i sok z cytryny w rondlu 1-quart, pokryte, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Liście LauroweLiście Laurowe
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia i odstawić.
3
Pozostałe 2 łyżki zimnej wody umieścić w oczyszczonej małej metalowej misce, a następnie posypać 2 łyżeczki żelatyny równomiernie wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Odstawić na 1 minutę, aby zmiękczyć.
5
Dodaj zmiękczoną żelatynę do bulionu w rondlu i podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż żelatyna się rozpuści. Odcedzić bulion przez sito o drobnych oczkach do metalowej miski, odrzucając ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Przenieś 1/2 bulionu szklanki do oczyszczonej małej metalowej miski (rezerwa pozostałego bulionu w innej misce). Włożyć małą miskę (z 1/2 szklanki bulionu) do lodowej kąpieli i odstawić, delikatnie mieszając, aż bulion będzie chłodny i syropowaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Łyżka 1/4 szklanki schłodzonego bulionu na ustawioną warstwę kremu chrzanowego (pozostały bulion należy zachować w małej misce w temperaturze pokojowej), następnie schłodzić terrinę do momentu ustawienia, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChrzanowySos Chrzanowy
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
1
Dodaj język cielęcy i korniszony do większej ilości zarezerwowanego bulionu w misce, a następnie włóż miskę do dużej Lodowej kąpieli i mieszaj delikatnie i stale, aż mieszanina uzyska konsystencję surowych białek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
BulionBulion
CielęcinaCielęcina
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Wlać mieszaninę na warstwę bulionu w terrine i schłodzić, aż zestaw, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
1
Łyżka pozostała 1/4 bulionu szklanki w małej metalowej misce nad ustawioną warstwą języka. (Jeśli bulion zżelował, ponownie stopić na ledwo gotującej się wodzie, a następnie umieścić miskę w dużej łaźni lodowej i odstawić, mieszając, aż ostygnie i syropy.) Terrine schłodzić, aż warstwa bulionu zostanie ustawiona, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
1
W oczyszczonym rondlu 1-litrowym wymieszać Barszcz płynny, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BarszczBarszcz
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Przenieść 2 łyżki przyprawionej mieszanki barszczu do oczyszczonej małej metalowej miski, a następnie posypać pozostałe 2 łyżeczki żelatyny równomiernie na mieszaninie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BarszczBarszcz
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Odstawić na 1 minutę, aby zmiękczyć.
4
Dodać zmiękczoną żelatynę do mieszaniny barszczu w rondlu i podgrzewać na małym ogniu, mieszając, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
BarszczBarszcz
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Przenieść do oczyszczonej małej metalowej miski. Umieścić miskę w kąpieli lodowej i mieszać delikatnie i stale aż do konsystencji surowego białka. Łyżkę nad warstwą bulionu i schłodzić terrine co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
BulionBulion
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
1
Odwróć dużą płytkę nad terryną, a następnie ostrożnie odwróć terrynę na płytę za pomocą pergaminu.
2
Pokrój terrynę w plastry o grubości 3/4 cala.
1
Terrine można schłodzić (przykryć po ustawieniu) do 3 dni
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn