Barolo-Duszona Cielęcina
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Barolo-duszona Cielęcina może być wspaniały przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.45 za porcję. Jedna porcja zawiera 458 kalorii, 66g białka, oraz 18g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 11 godzin i 15 minut. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz barolo, sól i pieprz, bulion wołowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest świetny. Wołowina duszona w Barolo, Wołowina duszona w Barolo, oraz Brasato al Barolo (wołowina duszona w winie) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W misce połączyć wino, seler, liście laurowe, cebulę, marchew i goździki.
Dodać cielęcinę i marynować na noc w lodówce, obracając kilka razy.
Następnego dnia wyjąć cielęcinę z marynaty i osuszyć; zarezerwować marynatę. Cielęcinę doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać oliwę w dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance.
Dodać cielęcinę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż rumiane, o 4 protokół na stronie.
Dodać zarezerwowaną marynatę i bulion cielęcy i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego i gotować cielęcinę, odtłuszczanie w razie potrzeby i obracając mięso w połowie, aż do jego przetargu i natychmiastowy odczyt termometr włożony w centrum rejestruje 140, o 2 1/2 godziny.
Cielęcinę przełożyć na deskę do rzeźbienia i przykryć luźno folią. Odcedź płyn do gotowania do średniego rondla i gotuj, aż zmniejszy się do 2 filiżanek, o 8 protokół. Doprawić solą i pieprzem. Wyrzucić struny z pieczenia i wyrzeźbić go na 1/4-cala-grube plastry.
Podawać z duszonym płynem.