Barolo-Duszona Cielęcina

Barolo-Duszona Cielęcina
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Barolo-duszona Cielęcina może być wspaniały przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.45 za porcję. Jedna porcja zawiera 458 kalorii, 66g białka, oraz 18g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 11 godzin i 15 minut. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz barolo, sól i pieprz, bulion wołowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest świetny. Wołowina duszona w Barolo, Wołowina duszona w Barolo, oraz Brasato al Barolo (wołowina duszona w winie) są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W misce połączyć wino, seler, liście laurowe, cebulę, marchew i goździki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać cielęcinę i marynować na noc w lodówce, obracając kilka razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
3
Następnego dnia wyjąć cielęcinę z marynaty i osuszyć; zarezerwować marynatę. Cielęcinę doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
4
Rozgrzać oliwę w dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
5
Dodać cielęcinę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż rumiane, o 4 protokół na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
6
Dodać zarezerwowaną marynatę i bulion cielęcy i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego i gotować cielęcinę, odtłuszczanie w razie potrzeby i obracając mięso w połowie, aż do jego przetargu i natychmiastowy odczyt termometr włożony w centrum rejestruje 140, o 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion CielęcyBulion Cielęcy
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
7
Cielęcinę przełożyć na deskę do rzeźbienia i przykryć luźno folią. Odcedź płyn do gotowania do średniego rondla i gotuj, aż zmniejszy się do 2 filiżanek, o 8 protokół. Doprawić solą i pieprzem. Wyrzucić struny z pieczenia i wyrzeźbić go na 1/4-cala-grube plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
8
Podawać z duszonym płynem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W11 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia43
Magazyn