Bardzo chrupiące młode ziemniaki z czosnkiem, ziołami i cytryną
Ultra-chrupiące młode ziemniaki z czosnkiem, ziołami i cytryną może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis służy 8 i koszty $2.1 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 309 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, oliwę z oliwek, ocet i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Proste ziemniaki Hasselback z chrupiącym czosnkiem i ziołami, Ultra-Chrupiące Pieczone Ziemniaki, oraz Chrupiące Czosnek Cytryna Ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojaki piekarnika do dolnej i górnej pozycji i rozgrzej piekarnik do 260°. Ułóż dwie obramowane blachy do pieczenia folią i umieść w piekarniku.
Umieść ziemniaki w dużym rondlu i przykryj zimną wodą o 1 cal.
Dodać 2 łyżki soli i octu. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć na wolnym ogniu, i gotować, aż Na Zewnątrz są miękkie, o 5 protokół. Ziemniaki powinny wykazywać niewielki opór po szturchnięciu nożem do parkowania lub testerem ciasta.
Odcedzić ziemniaki i przelać do dużej miski.
Dodaj 2 łyżki oleju do miski z ziemniakami. Doprawić pieprzem i więcej soli do smaku, a następnie wrzucić do momentu, aż lekko się rozwali i pokryje cienką warstwą pasty ziemniaczano-olejowej.
Rozłóż pozostały olej rzepakowy równomiernie na powierzchniach gorących blach do pieczenia wyłożonych folią, a następnie podziel ziemniaki równomiernie między nimi, za pomocą cienkiej szpatułki, aby ułożyć je po ściętej stronie w dół i za pomocą rękawic kuchennych lub ręczników kuchennych do manewrowania gorącymi patelniami.
Przenieś blachy do pieczenia do piekarnika i pieczenia, aż DNA ziemniaków są chrupiące i złocisto brązowy i mogą być łatwo podnoszone z folii, o 30 minut łącznie, zamieniając górę tace góry na dole i obracając je raz w połowie drogi przez pieczenia. Używając cienkiej metalowej szpatułki, poluzuj wszystkie ziemniaki z patelni i wrzuć. Powrót do piekarnika i nadal pieczenia, aż blady złoty kolor na całym, o 15 minut dłużej.
Dodaj szalotki do patelni i wrzucić do herbu w oleju. Powrót do piekarnika i pieczenia, aż ziemniaki i szalotki są głęboko złoty kolor, o 10 minut dłużej.
Wyjąć z piekarnika i przenieść do dużej miski.
Dodać pietruszkę, szczypiorek, skórkę z cytryny, czosnek i oliwę z oliwek do ziemniaków i wrzucić do herbu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.