Baranek pieczony z pieczonym sosem czosnkowym

Baranek pieczony z pieczonym sosem czosnkowym to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 254 kalorie. Ten przepis służy 8. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, liście majeranku, mielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Przepis na pieczone Ramię jagnięciny (z Roztrzaskanymi warzywami i zielenią), Wolno pieczone baranie z anchois i rozmarynem, oraz Pot Roast Shoulder of Lamb Recipe (with Butternut Squash & Swee dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym wirować ząbki czosnku, skórkę, 1/3 szklanki liści majeranku i 1 łyżeczkę. każdy sól i pieprz do mielenia. Zmiksować w oleju.
Usunąć wszelkie krawaty z jagnięciny i otworzyć go w obrębionej patelni do pieczenia. Przyciąć tłuszcz (pozostawić cienką warstwę na zewnątrz). Mięso posmarować mieszanką majeranku. Używając Sznurka kuchennego, zawiąż jagnięcinę w poprzek na około 1 1/2 cala. odstępy i wzdłuż raz lub dwa razy, aby utworzyć schludny pieczeń. Ustawić w Pan fat side up.
Pieczona jagnięcina aż zbrązowieje, 20 do 25 minut. W międzyczasie przeciąć główkę czosnku na pół w poprzek, ustawić wycięte boki na naoliwionym kawałku folii i zamknąć folię w opakowaniu.
Zmniejszyć ogień do 300; Ustaw czosnek obok mięsa na patelni i piec do bardzo miękki po wyciśnięciu, 50 do 60 minut; wymieszać 1/2 do 1 bulionu szklanki do kapieli w razie potrzeby, aby zapobiec przypalaniu.
Niech czosnek ostygnie. Mięso gotować, aż termometr błyskawicznie odczytany w najgrubszej części osiągnie 130 dla średnio rzadkich.
Przełożyć jagnięcinę na deskę do krojenia (z wyjątkiem kapiących patelni na sos); namiot z folią.
Wyciśnij czosnek ze skórek do blendera. Wymieszaj skrobię kukurydzianą z 1 1/2 szklanki bulionu, aż będzie gładka; ubijaj do kropli, a następnie czystych w blenderze.
Podgrzać sos w rondlu, mieszając, aż się zagotuje. Pozostały majeranek mielimy i mieszamy do sosu.
Przeciąć sznurek z jagnięciny, a następnie przeciąć grubo w poprzek. Łyżka sosu na wierzchu i udekorować gałązkami majeranku.
Pozostały sos podawać z boku.
* Zamów z wyprzedzeniem od swojego rzeźnika.