Bangkok Birds
Bangkok Birds może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 52 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 31 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz mieloną kolendrę, grubo zmielony pieprz, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Bangkok Turcja, Bangkok Margarita, oraz Bangkok Beef & Basil dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń podroby i szyje; Zapisz do innego użytku. Opłucz kurczaki. Nożycami do drobiu lub nożem dziel kurczaki wzdłuż przez piersi. Wyciągnij ptaki otwarte i umieść, skórę w górę, na płaskiej powierzchni. Mocno dociśnij, pękając kości, aż ptaki będą leżeć płasko.
Włóż metalowy szpikulec (potrzebujesz 4, każdy od 10 do 12 cali.), w poprzek 1 kurczaka przez udo (zgięte kolano), następnie udo, nad kręgosłupem, przez przeciwległe udo i jego udo (zgięte kolano). Powtórz krok z pozostałym kurczakiem. Następnie, na obu kurczakach, wciśnij kolejny szaszłyk równolegle do pierwszego przez skórę rozpostartego skrzydła w pierś, przez kręgosłup, przez pierś i przez skórę przeciwległego skrzydła.
W blenderze lub robocie kuchennym wir czosnek, cebula, imbir, kolendra, pieprz i sos rybny, aż do grubej pasty. Przetrzyj pastą całe kurczaki.
Przygotuj grilla na pośrednie ciepło. Jeśli używasz brykietów węglowych, kopiec i zapalić 60 brykietów na ognisku. Gdy brykiety są usiane szarym popiołem, w ciągu 15 do 20 minut popychaj równe ilości na przeciwległe strony firegrate.
Dodaj 5 więcej brykietów do każdego Kopca węgli teraz i co 30 minut podczas gotowania. Ustaw miskę kroplową na firewgrate między węglami. Jeśli używasz grilla gazowego, obróć wszystkie palniki na wysoki i zamknij pokrywę na 10 minut. Wyreguluj palniki do gotowania pośredniego (bez środka rozgrzewającego) i utrzymuj na wysokim poziomie.
Połóż kurczaki, skórki, na grillu. Gotować, aż mięso w thighbone nie jest już różowy (wyciąć do testu), o 1 1/4 godziny.
Wyciągnij szaszłyki z kurczaków, pokrój kurczaki na kawałki i podawaj z tajskim sosem chili.