Bangers z krewetkami i homarami oraz puree

Bangers z krewetkami i homarami oraz puree
Shrimp and Lobster Bangers and Mash wymaga około 1 godziny i 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 osobom. Za 8,29 USD za porcję ten przepis pokrywa 49% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 51 g białka, 46 g tłuszczu i łącznie 1183 kalorii. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Foodnetwork wymaga przyprawy do owoców morza, cebuli, ziemniaków z Idaho oraz soli i mielonego pieprzu. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to danie. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 80%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Vegan Bangers i Low Carb Mash! (Bangers & Mash), Bangers and Mash oraz „bangers & Mash”.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Na kiełbaski: Za pomocą maszynki do mięsa lub młynka do mięsa zmiel krewetki, homary i czosnek razem w dużej misce. Następnie do miski dodać natkę pietruszki, estragon, przyprawę do owoców morza, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, białko jaja i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Funty średniej Wielkości Krewetek, Z Ogonem, Bez Skorupy, Bez żyłek3 Funty średniej Wielkości Krewetek, Z Ogonem, Bez Skorupy, Bez żyłek
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(usuń Wszelki Rdzeń)(usuń Wszelki Rdzeń)
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Dobrze wymieszaj łyżką, uważając, aby nie przemieszać. WSKAZÓWKA: Weź niewielką ilość mieszanki i włóż ją na sekundę do wrzącej wody, wyjmij i upewnij się, że jest dobrze doprawiona. Jeśli potrzebujesz więcej soli lub pieprzu, to jest na to pora, zanim napełnisz osłonki. Aby przygotować kiełbaski, zrób mały otwór na końcu osłonki, a następnie zawiąż koniec osłonki w kierunku jej końca. Następnie wypełnij osłonkę zgodnie z instrukcją dołączoną do używanego sprzętu lub za pomocą rękawa cukierniczego. Podczas napełniania przekręcaj lub zawiązuj osłonkę co 5 do 6 cali, aby utworzyć każde ogniwo aż do końca osłonki, a następnie zawiąż osłonkę. Aby ugotować kiełbaski, w dużym rondlu zagotuj wodę, a następnie zmniejsz ogień do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Dodaj linki i gotuj przez 5 do 6 minut. Następnie wyjąć kiełbaski, powtórzyć proces z pozostałymi kiełbaskami i odstawić do ostygnięcia. Aby podsmażyć lub zarumienić kiełbaski, na patelni na dużym ogniu dodaj 1 łyżeczkę oleju, podsmaż kiełbaski ze wszystkich czterech stron przez 1 do 2 minut z każdej strony, a następnie powtarzaj proces, aż wszystkie kiełbaski będą ugotowane. Podczas gdy kiełbaski ochładzają się, zacznij przygotowywać ziemniaki. W garnku o pojemności 1 galona zagotuj 10 szklanek wody. Następnie dodaj ziemniaki i gotuj do miękkości widelca, około 20 minut. Po ugotowaniu wyjąć z wody i przecedzić. Następnie za pomocą praski przełóż ziemniaki przez praskę (lub młynek) do miski. Jeśli nie masz praski ani młynka do żywności, możesz użyć miksera z końcówką do ubijania i miksować na wysokich obrotach, aż masa będzie gładka. Po umyciu ziemniaków dodać masło i doprawić solą i pieprzem. Zakończ dodając gęstą śmietanę, mieszając. Sos: W rondlu ustawionym na średnim ogniu dodaj sok pomarańczowy i cebulę i zagotuj. Zredukuj sok do 1/2 szklanki, a następnie dodaj chrzan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Zdjąć z ognia i na koniec dodać masło. Trzymaj w cieple aż do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
6
Kiełki: W rondlu ustawionym na średnim ogniu dodaj olej i podgrzej. Następnie dodaj boczek i smaż przez 2 minuty, cały czas mieszając. Następnie dodaj cebulę i ponownie smaż przez 2 minuty; cebula powinna zmięknąć. Następnie zglaśnij patelnię winem. Wymieszaj i dodaj brukselkę, gotuj, aż zrumieni się na krawędziach, od 8 do 9 minut. Doprawić solą i pieprzem. Aby podać, połóż ziemniaki na talerzach i posyp brukselką, a następnie kiełbasą.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
KiełkiKiełki
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie PlasterkiZiemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Skropić sosem i na koniec dodać estragon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę

Składniki

59papryka habaneroboczek pokrojony w kostkęboczek pokrojony w kostkę176papryka habaneroBrukselka, podzielona i gotowana na parzeBrukselka, podzielona i gotowana na parze1( bakłażany)białko jaja, ubijane na średnie szczytybiałko jaja, ubijane na średnie szczyty1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekany świeży estragonposiekany świeży estragon4krewetki i żyłkiPosiekany świeży estragon do dekoracjiPosiekany świeży estragon do dekoracji3goździkiczosnek, splitczosnek, split1porcja startego parmezanuolej z pestek winogronolej z pestek winogron1szczyptaSzczypta mielonego białego pieprzuSzczypta mielonego białego pieprzu4krewetki i żyłkiSól i mielony pieprzSól i mielony pieprz4krewetki i żyłkiSól i mielony biały pieprzSól i mielony biały pieprz2Spód: okruszki z herbatników grahamszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1porcja startego parmezanu1 mała rzepa, obrana i pokrojona na kawałki o wymiarach 1,25 cm1 mała rzepa, obrana i pokrojona na kawałki o wymiarach 1,25 cm6largesZiemniaki Idaho, obrane i pokrojone na 1-calowe kawałki, przechowywane w wodzie do czasu gotowaniaZiemniaki Idaho, obrane i pokrojone na 1-calowe kawałki, przechowywane w wodzie do czasu gotowania1Sok z cytrynySok z cytryny113papryka habaneromięso homara, gotowanemięso homara, gotowane1szczyptaSzczypta świeżo startej gałki muszkatołowejSzczypta świeżo startej gałki muszkatołowej2481 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekotlety wieprzowe, rozdrobnione i cienko rozbitekotlety wieprzowe, rozdrobnione i cienko rozbite50caleosłonka wieprzowa namoczona w ciepłej wodzieosłonka wieprzowa namoczona w ciepłej wodzie40papryka habanerocienko pokrojona czerwona cebulacienko pokrojona czerwona cebula1warzywo (np. szpinak)świeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smakuświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smaku1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo3 funty średniej wielkości krewetek, z ogonem, bez skorupy, bez żyłek3 funty średniej wielkości krewetek, z ogonem, bez skorupy, bez żyłek454papryka habanerokrewetki, obrane i deveined, 30 do 40 liczyćkrewetki, obrane i deveined, 30 do 40 liczyć113papryka habanero(1 kij) niesolone masło, w temperaturze pokojowej(1 kij) niesolone masło, w temperaturze pokojowej1porcja startego parmezanumasło niesolonemasło niesolone4krewetki i żyłkiWino białe, do degażowaniaWino białe, do degażowania2Spód: okruszki z herbatników grahamcebula żółta, mała kostkacebula żółta, mała kostka

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio

Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to moje ulubione dania z krewetek. Te rześkie białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to grillowanymi, smażonymi, czy w sosie czosnkowym. Saget la Perriere La Petite Perriere Sauvignon Blanc z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Saget la Perriere La Petite Perriere Sauvignon Blanc
Saget la Perriere La Petite Perriere Sauvignon Blanc
La Petite Perriere Sauvignon Blanc ma złocisty kolor z jasną intensywnością. Zapach eksploduje aromatami dojrzałych żółtych (brzoskwini i moreli) oraz egzotycznych owoców. Czysty i orzeźwiający, o dobrej długości, smak to wir świeżości, złożoności, delikatności i kończy się nutami dojrzałego melona.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn