Bananowy Chleb Owsiany
Chleb Owsiany Bananan może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 278 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Mieszanka jaj, oleju roślinnego, maślanki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 483 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Płatki owsiane Pekan chleb bananowy na Ogólnopolski Dzień płatków owsianych, Bananowy Chleb Płatki Owsiane, oraz Chleb Bananowo-Owsiany dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustawić stojak na środku piekarnika i rozgrzać do 177°. Smarować i mąki bochenek patelni; odstawić.
W średniej misce umieścić mąkę, cukier, owies, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i cynamon i dokładnie wymieszać. Odstawić.
Umieść banany, jajka, maślankę, olej i wanilię w blenderze i zmiksuj na średniej prędkości przez 15-10 sekund, aż banany zostaną całkowicie puree. Nie mieszaj się zbyt wysoko, nie chcesz zawierać dużo powietrza.
Wlać mokrą mieszaninę na sucho i złożyć, aby włączyć. Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i piec przez 30 minut, następnie obrócić patelnię i piec przez kolejne 25-30 minut, aż szpikulec lub nóż do parkowania włożony w środek wyjdzie czysty.
Wyjmij z piekarnika i natychmiast uruchom nóż do parowania wokół krawędzi bochenka, a następnie odwróć się na stojaku chłodzącym i pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 10 minut przed krojeniem. Po ochłodzeniu Bochenek można zawijać i przechowywać w lodówce przez 3-5 dni lub zamrażać do miesiąca.