Bananowe muffinki mango z wapienną glazurą
Bananowe muffinki Mango z wapienną glazurą mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 1 i kosztuje $4.52 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 2901 kalorii, 49g białka, oraz 109G tłuszczu na porcję. 27 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, jajka, banany i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Bananowe muffinki Kokosowe z wapienną glazurą, Kokosowy chleb bananowy Mini babeczki z limonkową glazurą, oraz Kebaby wieprzowo-Mango z glazurą Chili Lime dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Linia Muffin kubki z wkładkami papieru.
Mango, banany, brązowy cukier i sok z 1/2 limonki zmiksować w blenderze na gładką masę.
Mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, cynamon, gałkę muszkatołową i ziele angielskie ubić razem w misce.
Wymieszać masło, jajka i mieszaninę mango-banan do mieszaniny mąki, aż tylko połączone.
Do przygotowanych muffinek wlać ciasto.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek muffinki wyjdzie czysta, 25 do 30 minut. Schłodzić w patelniach przez 10 minut przed wyjęciem do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.
Cukier cukierniczy, wodę i 1 łyżeczkę soku z limonki ubić razem, aż polewa będzie gładka i gęsta; łyżkę nałożyć na schłodzone muffinki.