Bananas Foster
Przepis banany Foster jest gotowy w około 6 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kreolskiego jedzenia. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 488 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka orzechów włoskich, szczypta cynamonu, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 16%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Banany Foster (bananas Flambé), Bananas Foster II, oraz Bananas Foster dla podobnych receptur.
Instrukcje
* Ostrożnie z otwartym płomieniem*na ciężkiej patelni rozpuść masło na średnim ogniu.
Dodać brązowy cukier i wymieszać.
Dodaj śmietanę i kontynuuj gotowanie, a następnie wymieszaj banany i posiekane orzechy włoskie.
Mieszanina powinna być bąbelkowa. (Kroki do tej pory powinny zająć mniej niż 2 minuty; to jest szybkie!)
Wlać rum i wymieszać do połączenia. Ostrożnie przechylić patelnię lekko w kierunku otwartego płomienia palnika, aby zapalić alkohol na patelni, a następnie pozostawić mieszaninę do płomienia przez 30 sekund lub tak (powinna sama wyjść.) Możesz trochę potrząsnąć patelnią, aby się uspokoiła.
Zdjąć z ognia i wymieszać z cynamonem.
SOS podawać natychmiast na lodach waniliowych lub tostach francuskich. (SOS trzyma się jednak w lodówce. Pyszne!) * Uwaga: możesz całkowicie pominąć krok płomienia, Jeśli wolisz. Po prostu niech sos gotować przez minutę lub dwie - nadal całkowicie pyszne!