Balti Butter Chicken
Balti Butter Chicken może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 313 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz zmielony cynamon, strąki kardamonu, kurkumę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zwykły jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z 5-Minutowy Zdrowy Brzoskwiniowy Mrożony Jogurt jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 18 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Balti Butter Chicken, Balti Butter Chicken, oraz Kurczak Balti dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej torbie zip top, połączyć jogurt, zmielone migdały, przyprawy, imbir, czosnek, pomidory i sól.
Dodać kurczaka, wycisnąć jak najwięcej powietrza i zamknąć worek. Przechowywać w lodówce 2-4 godziny.Roztopić masło i olej w wok lub saute patelni.
Podsmażyć cebulę na średnim ogniu, aż miękkie i przezroczyste, o 3 protokół.
Dodaj mieszaninę kurczaka, w tym całą marynatę. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć na wolnym ogniu przez około 10 minut, lub aż kurczak jest gotowane przez.
Wlać pół na pół i dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia, a następnie natychmiast wyłączyć ciepło.
Podawać z pozostałą posiekaną kolendrą i gałązkami.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jedno wino można spróbować jest Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
![Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner]()
Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner
Kwieciste, delikatne owoce limonki, jabłka i sosny jabłko z nutą ziół, przypraw i drożdży, miękkie w pierwszym smaku, pomimo żywej kwasowości, a następnie proste, świeże na podniebieniu, sypkie owoce, niuanse mineralne, dobra struktura i równowaga, średnie ciało i drobne minerały w pikantnym wykończeniu.Idealny towarzysz wielu przystawek, takich jak wędzony pstrąg, szynka, zimne warzywa, tapas, czy świeży marynowany kozi ser z ziołami; również bardzo dobry z grillem rybnym, owocami morza lub pieczonym kurczakiem.