Balsamiczny Prażony Sorbet Truskawkowy
Balsamiczny prażony Sorbet truskawkowy może być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 183 kalorie, 4G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 209 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Mieszanka ekstraktu waniliowego, maślanka, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Prażony Sorbet Truskawkowo-Maślany, Prażone Balsamiczne Ciastka Truskawkowe, oraz Prażone Truskawki Lody Balsamiczne.
Instrukcje
Przesuń stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 425° F. Wyłóż dużą patelnię do pieczenia papierem do pieczenia. W dużej misce wrzucić truskawki z cukrem.
Posmarowane truskawki rozprowadzić na przygotowanej patelni i skropić octem balsamicznym.
Piecz jagody, aż jagody zmiękną, a soki zaczną bąbelkować, około 20-35 minut.
Wyjąć z piekarnika ostudzić całkowicie na patelni.
Gdy jagody są chłodzone, przeciery jagody i renderowane soki wraz z maślanką, śmietaną, ekstraktem waniliowym i solą w blenderze lub maszynce do gotowania na gładką.
Przenieść mieszaninę do elektrycznej maszyny do lodów i ubijać zgodnie z instrukcjami producenta.
Przenieść do hermetycznego pojemnika i zamrozić do twardego, około 2 godzin. Przechowywać do jednego tygodnia.