Balsamiczny-marynowany Grillowany stek z papryką
Balsamiczny marynowany stek z flanki z papryką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 770 kalorii, 34g białka, oraz 64G tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 3 i kosztuje 4,23 zł za porcję. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka ząbku czosnku, oliwa z oliwek, liście majeranku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć ciemnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Brązowym Masłem Z Brązowym Cukrem jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Stek Balsamiczny-Marynowany, Stek balsamiczny i marynowany w Dijon, oraz Stek marynowany z szalotką i pieprzem.
Instrukcje
Rozgrzać grill na zewnątrz do wysokości (około 232° do 550 ° F). Stek obficie przyprawić solą i pieprzem i umieścić w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali.
Pozostałe odmierzone składniki umieścić w blenderze i zmiksować aż do równomiernego połączenia, około 30 sekund.
Wyjąć 3 łyżki marynaty i odstawić na smaczek.
Paprykę ułożyć na grillu. Przykryć grill i gotować, obracając od czasu do czasu, aż papryka są czernione i blister ze wszystkich stron, o 25 protokół.
Wyjmij stek z naczynia do pieczenia i niech nadmiar marynaty kapać; wyrzucić marynatę.
Stek ułożyć na grillu i obficie doprawić solą i pieprzem. Przykryć grill i gotować, aż pojawią się znaki grill na dnie, o 5 do 6 protokół.Obrócić stek i obficie doprawić solą i pieprzem. Przykryć grill i nadal gotować, aż pojawią się znaki grill na dole i natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka stek rejestruje 125 ° F do 130 ° F średnio rzadkie, o 5 do 6 minut więcej.
Przenieść paprykę z miski do deski do krojenia. Odstawić miskę na bok, rezerwując płyn wewnątrz. Użyj noża do zeskrobywania i obierania skórek; wyrzuć Skórki. Paprykę pokroić w plasterki i usunąć nasiona oraz błony.
Paprykę pokroić w średnią kostkę i wrzucić do dużej miski.
Dodaj pozostałe odmierzone składniki i zarezerwowaną marynatę i mieszaj do równomiernego połączenia. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.Stek cienko pokroić na ziarno, doprawić solą i pieprzem, podawać z smakiem papryki.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnica Goldschmidt Alexander Valley Chelsea Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot]()
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Piękne czerwone aromaty malin, czarnej wiśni i przypraw. Pełne i okrągłe ze smakami śliwki, czerwonej porzeczki, jeżyny i liścia laurowego. Miękkie taniny nadają temu winu aksamitną gładkość, a czekoladowe wykończenie trwa i trwa.