Ballotynki z kurczaka z szałwią i pancettą

Ballotynki z kurczaka z szałwią i pancettą mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 958 kalorii, 47g białka, oraz 79 g tłuszczu każdy. Na 3,72 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 19 mówi, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Mieszanka najlepszej jakości kiełbas chipolata, kasztan, liście szałwii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 63%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Pancetta-szałwia Indyk z sosem Pancetta-szałwia, Polenta z Pancettanem i szałwią, oraz Risotto Pasternakowe Z Pancettanem I Szałwią.
Instrukcje
Najpierw neaten końce pałeczek perkusyjnych. Za pomocą małego ostrego noża wykonaj cięcie wokół każdej nogi kurczaka, około 4 cm w górę od końca golonka. Trzymając nogę jak pistolet, ściśnij ją mocno, aby wyciągnąć napiętą skórę, a następnie zeskrobaj na dół, aby usunąć ścięgna i oczyścić kość, obracając nogę w trakcie jazdy (nożyczki są dobre do cięcia ścięgien). Teraz umieść nóż na dnie odsłoniętej kości i walnij nóż wałkiem do ciasta lub młotkiem do mięsa, a kość złamie się płynnie.
Połóż nogi kurczaka skórą w dół, odciągnij płatki skóry do tyłu i przetnij mięso bardzo ostrym małym nożem po obu stronach kości udowej za pomocą golenia. Gdy kość jest odsłonięta, wykręć ją, a następnie przekręć i zatrzaśnij palcami, aby uwolnić ją od pałeczki perkusyjnej. Jeśli nie zatrzaskuje się, być może będziesz musiał go przeciąć. Masz teraz pół kości udka kurczaka.
Lekko podsmażyć grzyby w odrobinie gorącej oliwy z oliwek przez około 5 minut, aż lekko zbrązowieje, dobrze doprawić i pozostawić do ostygnięcia. Otwórz kości udka kurczaka i łyżką w grzyby.
Odciąć koniec od każdego chipolata i wycisnąć kiełbasę nad grzybami, używając Skórki chipolata jako worka rurowego. Popchnij palcami do górnej części uda, następnie zamknij klapki i pociągnij skórę w poprzek, aby ją zabezpieczyć. Teraz przewróć nogi, aby paczki były tak schludne, jak to możliwe, a następnie przytrzymaj odsłoniętą kość i wyprostuj każdą nogę.
Wytnij 4 arkusze folii (wystarczy, aby wygodnie owinąć każdą nogę kurczaka).
Na środek każdego arkusza ułożyć 6-7 łyżek pancetty, lekko nakładając się na siebie, następnie położyć nogi kurczaka poprzecznie na pancetcie, a każdą nogę przykryć 2 liśćmi szałwii. Podnieś krawędź folii, która jest najdalej od Ciebie, połóż ją na kurczaku i naciśnij na kurczaku, aby pancetta oderwała się od folii i przyklejała do kurczaka. Powtórz z drugiej strony folii tak udka kurczaka są owinięte w pancetta.
Zwinąć każdą nogę w folię, schować ją i przycisnąć mocno do kurczaka, tworząc zgrabny cylinder. Podnieś cylinder za kość na jednym końcu i zwiń folię na obu końcach, skręcając, aby uzyskać kształt krakersa.
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 200C / 220C / Gaz
Kładziemy paczki kurczaka na blasze do pieczenia i pieczemy przez 15 minut, obracając je dwa razy. Obracanie ich w ten sposób zapewnia równomierne zabarwienie. Obrócić piekarnik do 160C / 180C / gas 4 i piec przez kolejne 30 minut, obracając raz.
Wyjąć i odstawić na 10 minut. Rozpakuj, przewracając soki na talerz.
Rozgrzej 1 łyżkę oleju i gałkę masła w nieprzywierającej patelni, aż się nagrzeje i spieni się.
Umieść nogi kurczaka na patelni i brązowo na dużym ogniu ze wszystkich stron, często fastrygując i obracając parą szczypiec. Gdy zaczną się brązowieć, dodaj kilka małych gałek masła po kolei do tłuszczu na patelni (dodając trochę masła na raz utrzymuje je świeże i zapobiega przypalaniu). Podnieś nogi kurczaka z patelni i zwijaj je w sokach na talerzu, aby podnieść ładną glazurę.
Nadziewane udo każdej nogi kurczaka pokroić po przekątnej na 3 plastry. Nie pokroić mięsa zbyt cienkie lub będzie zimno. Łyżka polenta na talerze, stań pałeczki w środku i połóż 3 plastry nadziewanego kurczaka z przodu.
Skropić odrobiną vinaigrette i podawać natychmiast, z pieczonymi pomidorami na boku.