Ballotynki z kurczaka z szałwią i pancettą

Ballotynki z kurczaka z szałwią i pancettą
Ballotynki z kurczaka z szałwią i pancettą mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 958 kalorii, 47g białka, oraz 79 g tłuszczu każdy. Na 3,72 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 19 mówi, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Mieszanka najlepszej jakości kiełbas chipolata, kasztan, liście szałwii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 63%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Pancetta-szałwia Indyk z sosem Pancetta-szałwia, Polenta z Pancettanem i szałwią, oraz Risotto Pasternakowe Z Pancettanem I Szałwią.

Instrukcje

1
Najpierw neaten końce pałeczek perkusyjnych. Za pomocą małego ostrego noża wykonaj cięcie wokół każdej nogi kurczaka, około 4 cm w górę od końca golonka. Trzymając nogę jak pistolet, ściśnij ją mocno, aby wyciągnąć napiętą skórę, a następnie zeskrobaj na dół, aby usunąć ścięgna i oczyścić kość, obracając nogę w trakcie jazdy (nożyczki są dobre do cięcia ścięgien). Teraz umieść nóż na dnie odsłoniętej kości i walnij nóż wałkiem do ciasta lub młotkiem do mięsa, a kość złamie się płynnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki Bułki Tartej Panko3 Szklanki Bułki Tartej Panko
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
2
Połóż nogi kurczaka skórą w dół, odciągnij płatki skóry do tyłu i przetnij mięso bardzo ostrym małym nożem po obu stronach kości udowej za pomocą golenia. Gdy kość jest odsłonięta, wykręć ją, a następnie przekręć i zatrzaśnij palcami, aby uwolnić ją od pałeczki perkusyjnej. Jeśli nie zatrzaskuje się, być może będziesz musiał go przeciąć. Masz teraz pół kości udka kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
3
Lekko podsmażyć grzyby w odrobinie gorącej oliwy z oliwek przez około 5 minut, aż lekko zbrązowieje, dobrze doprawić i pozostawić do ostygnięcia. Otwórz kości udka kurczaka i łyżką w grzyby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4
Odciąć koniec od każdego chipolata i wycisnąć kiełbasę nad grzybami, używając Skórki chipolata jako worka rurowego. Popchnij palcami do górnej części uda, następnie zamknij klapki i pociągnij skórę w poprzek, aby ją zabezpieczyć. Teraz przewróć nogi, aby paczki były tak schludne, jak to możliwe, a następnie przytrzymaj odsłoniętą kość i wyprostuj każdą nogę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChipolataChipolata
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
5
Wytnij 4 arkusze folii (wystarczy, aby wygodnie owinąć każdą nogę kurczaka).
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
6
Na środek każdego arkusza ułożyć 6-7 łyżek pancetty, lekko nakładając się na siebie, następnie położyć nogi kurczaka poprzecznie na pancetcie, a każdą nogę przykryć 2 liśćmi szałwii. Podnieś krawędź folii, która jest najdalej od Ciebie, połóż ją na kurczaku i naciśnij na kurczaku, aby pancetta oderwała się od folii i przyklejała do kurczaka. Powtórz z drugiej strony folii tak udka kurczaka są owinięte w pancetta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
2 Posiekane Czerwone Cebule2 Posiekane Czerwone Cebule
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
7
Zwinąć każdą nogę w folię, schować ją i przycisnąć mocno do kurczaka, tworząc zgrabny cylinder. Podnieś cylinder za kość na jednym końcu i zwiń folię na obu końcach, skręcając, aby uzyskać kształt krakersa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Do WiązaniaDo Wiązania
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
8
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 200C / 220C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Kładziemy paczki kurczaka na blasze do pieczenia i pieczemy przez 15 minut, obracając je dwa razy. Obracanie ich w ten sposób zapewnia równomierne zabarwienie. Obrócić piekarnik do 160C / 180C / gas 4 i piec przez kolejne 30 minut, obracając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Wyjąć i odstawić na 10 minut. Rozpakuj, przewracając soki na talerz.
11
Rozgrzej 1 łyżkę oleju i gałkę masła w nieprzywierającej patelni, aż się nagrzeje i spieni się.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Umieść nogi kurczaka na patelni i brązowo na dużym ogniu ze wszystkich stron, często fastrygując i obracając parą szczypiec. Gdy zaczną się brązowieć, dodaj kilka małych gałek masła po kolei do tłuszczu na patelni (dodając trochę masła na raz utrzymuje je świeże i zapobiega przypalaniu). Podnieś nogi kurczaka z patelni i zwijaj je w sokach na talerzu, aby podnieść ładną glazurę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
13
Nadziewane udo każdej nogi kurczaka pokroić po przekątnej na 3 plastry. Nie pokroić mięsa zbyt cienkie lub będzie zimno. Łyżka polenta na talerze, stań pałeczki w środku i połóż 3 plastry nadziewanego kurczaka z przodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
14
Skropić odrobiną vinaigrette i podawać natychmiast, z pieczonymi pomidorami na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn