Balijskie Skrzydełka Z Kurczaka
Balijskie skrzydełka z kurczaka wymagają ok. 1 godzina i 50 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 121 kalorii, 9g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mało kto lubi tę przystawkę. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz korzeń kurkumy, skrzydełka z kurczaka, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Kurczak balijski satay, Balijski Kurczak Z Grilla, oraz Kurczak balijski (ayam Pelalah).
Instrukcje
Połączyć czosnek, pieprz chile, szalotka, kurkuma, i sól koszerna; siniak z moździerzem i tłuczkiem, lub z płaskiej stronie tasaka.
Umieścić w misce, wymieszać z brązowym cukrem i oliwą z oliwek. Wrzucić skrzydełka kurczaka z marynatą, przykryć, i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową. Ponownie wrzucić skrzydełka z kurczaka, aby ponownie zalać marynatą, a następnie rozłożyć na przygotowaną blachę do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku do głębokiego, złocisto-brązowego, około 30 minut.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Sparkling Rose, Wino Musujące
Skrzydełka z kurczaka świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Białe mięso jest zazwyczaj w połączeniu z białym winem, aby nie obezwładniać smaku mięsa, więc Chardonnay i sauvignon blanc są bezpiecznymi wyborami. Kurczak przygotowany z sosem pomidorowym lub na pewno sosem z czerwonego wina może i powinien być podawany z czerwonym jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to od A do Z Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.