Bakłażany z miodem
Bakłażan z miodem może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 205 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, mleko, olej słonecznikowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Bakłażan Placki, Bakłażan Placki, oraz Bakłażan (Bakłażan) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obrać bakłażany i pokroić w plasterki o 1/3 cala.
Umieść je w misce, dodaj tyle mleka, aby pokryć, i umieść mały talerz na górze, aby je przytrzymać.
Pozostawić do moczenia przez1 do 2 godzin; odcedzić.
Przykryj talerz dużą ilością mąki zmieszanej z posypaniem solą. Pracując partiami, obróć plasterki bakłażanaw ten sposób, aby były całkowicie pokryte mąką, a następnie wstrząśnij nimi, aby usunąć nadmiar. Smażyć w skwierczącym, ale nie za gorącym oleju, obracając plastry, gdy tylko pierwsza strona będzie brązowa.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Podawać na gorąco z odrobiną miodu i pozwolić ludziom pomóc sobie więcej miodu, jeśli chcą.
W Kordobie, miałem plastry bakłażana zanurzone w cieście. Powłoka była chrupiąca, bakłażan był wilgotny, a oni byli konserwowani melasą.
Wydrukowano za zgodą the Food of Spain przez Claudia Roden, © 2011 Ecco, imprint Harper